Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2020 8:45:03

Hlavní město Praha z bytového fondu uvolní 470 bytů! 🏢

Hlavní město Praha z bytového fondu uvolní 470 bytů! 🏢

Praha ještě letos uvolní 470 bytů k pronájmu, z toho 210 radnice plánuje pro učitele, hasiče, policisty a další podporované profese 🧑‍🏫👨‍🎓👮. Konečně jednou také pozitivní zpráva.

 Vím, že jsem zatím ve svých pravidelných bytových komentářích vždy jen kritizoval, co se nedaří. Bylo mi z toho už opravdu smutno, tak jsem to dnes chtěl napravit.

Některé věci se opravdu přece jen hýbou kupředu. Praha zrychlila opravy městských bytů, ještě letos tak bude moci uvolnit k pronájmu až 470 bytových jednotek. 45 procent z nich, tj. přibližně 210 bytů, radnice plánuje obsadit nájemníky z podporovaných profesí, jako jsou učitelé, hasiči nebo policisté. Za tohle patří dík radnímu hl. m. Prahy pro bydlení Adam Zábranský - pražský radní.

To jsou bezesporu skvělé zprávy a radnici za to patří dík. Nutno ale i tak dodat, že ani toto rozšíření bytového fondu zdaleka nestačí.😕

Podívejme se například na situaci učitelů, o kterých jsem psal již dříve... (Odkaz na tento článek najdete v komentáři pod tímto článkem). V Česku dnes chybí 6000 pedagogů, v metropoli pak, vycházím-li z pouhého přepočtu na obyvatele, přibližně 740 učitelů. (Ve skutečnosti je ale v Praze jejich deficit ještě vyšší, právě z důvodu těžce dostupného bydlení). Pokud bychom jim vyhradili plnou třetinu nově opravených bytů, znamenalo by to, že bychom chybějící kapacitu naplnili ani ne z jedné desetiny.

Opět mi z toho vyplývá jediné. Počet městských bytů musíme navyšovat i dalšími způsoby, včetně výstavby. Dostupné bydlení pro strategické profese je ve výsledku investicí do našeho bezpečí i vzdělání další generace.

Máte obavy, že se nedostatek učitelů podepíše na kvalitě vzdělání vašich dětí? Nebo se jako ředitelé škol sa

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama