ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2012 16:44:05

Vyjádření ke zprávě o ztrátě 53 miliard z OP VK

Vyjádření ke zprávě o ztrátě 53 miliard z OP VK

-

Na stránkách zpravodajských serverů se objevily zprávy, že Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) přijde o celou svou alokaci. Tyto články se odvolávají na obsah „diplomatické nóty“, jejíž existenci má prý Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy popírat.

Ministerstvo pro místní rozvoj, jako Národní orgán pro koordinaci čerpání prostředků z evropských fondů má od Evropské komise k problematice plateb v rámci OP VK k dispozici pouze dopis datovaný 24. ledna 2012. V něm EK upozorňuje, že do vysvětlení auditního šetření v rámci OP VK pozastavuje platbu ve výši přibližně 1,2 miliardy korun do tohoto operačního programu. Nejde tedy o celou jeho alokaci, ale o platbu aktuálně poslanou k proplacení Evropské komisi.
 
Jak už však opakovaně uvedlo ministerstvo pro místní rozvoj spolu s ministerstvem financí, Česká republika již zanalyzovala návrh auditní zprávy Evropské komise a má celou řadu výhrad a pochybností. „Poskytujeme součinnost ministerstvu školství při přípravě reakce, která by se měla detailně projednat s Evropskou komisí. Věřím, že nápravná opatření budou dostatečná a platby budou obnoveny,“ říká Daniel Braun, 1. náměstek ministra pro místní rozvoj.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama