Mgr. Jan Farský

  • STAN
  • Semily
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2020 13:44:00

Stát o něčem rozhodne, a pak vyžaduje po občanech, aby dokládali, že tak rozhodl

Stát o něčem rozhodne, a pak vyžaduje po občanech, aby dokládali, že tak rozhodl

Projev na 59. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. září 2020 ke kompenzaci ztrát, způsobených pandemií koronaviru

 Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové,

jsem zde, abych vás také požádal o schválení programu schůze, abychom mohli vést debatu k jednotlivým bodům. Ta situace je jednoduchá, máme tady před sebou pár bodů schůze, které se ale dotknou dosti výrazných částí populace, od osob samostatně výdělečně činných, přes zaměstnance, až po kraje a poskytování služeb v krajích, hromadnou dopravu, po zdravotně postižené, i po lidi, kteří pracují na dohody o provedení práce. Prostě jsou to body, které nejsou svým obsahem nijak extra složité, ale reagují na situaci, ve které jsme se jako Česká republika ocitli, a mají potenciál pomoci milionům lidí a domácností a zvláště těm, kteří jsou zranitelní a kteří pomoc co nejvíce potřebují.

Za Starosty a nezávislé jsme k návrhu kolegů přidali bod, který ruší jednu takovou systémovou nesmyslnost, která zbytečně obtěžovala a zatěžovala lidi i organizace, a to situaci, kdy v případě, že se stát rozhodne k plošnému uzavření školských zařízení, požaduje po rodičích, aby na formulářích školy dodali státním orgánům údaje o tom, že ta škola je zavřená. Úplně nesmyslně stát plošně o něčem rozhodne, a pak vyžaduje po občanech, aby dokládali, že tak rozhodl. To už je taková hloupost a tak zatěžující, že si myslíme, že to je na čase ze zákona vyhodit. Sice si můžeme říct, že v době, kdy jsme to podávali, tak ještě platilo, že žádné plošné opatření už nikdy nebude zakládáno, ale bohužel se tyto zkazky, tyto závazky, tyto přísliby nenaplňují a stávají se z nich prázdná prohlášení. A my na to musíme reagovat a být připraveni a zbytečně situaci nekomplikovat. Žádám vás tedy v zájmu občanů této republiky a toho, abychom dokázali společnými silami co nejlépe zvládnout krizovou situaci, ve které se nacházíme, prosím podpořte tento program.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama