Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2020 7:31:44

V roce 1938 v Mnichově nás Západ zradil a klidně to udělá znovu!

V roce 1938 v Mnichově nás Západ zradil a klidně to udělá znovu!

Suverenitu naší země budeme hájit do všech důsledků a nedopustíme, aby se opakovala Mnichovská dohoda, kdy jsme o svou suverenitu přišli.

Tento týden jsme si připomněli již 82. výročí kapitulace Československé republiky před diktátem Anglie, Francie, Itálie a Německa, známé jako Mnichovská dohoda. Podpis a přijetí této dohody znamenal začátek plné podřízenosti Československa nadnárodnímu řízení a rezignaci na hájení vlastní suverenity.

Hnutí SPD si připomnělo okolnosti, které provázely podepsání Mnichovské dohody v září roku 1938, kterou naši občané vnímali jako zradu a ztrátu naší suverenity. Československá republika (ČSR) v září 1938 mobilizovala na svoji obranu přes milion mužů odhodlaných bránit svoji zem a naše armáda v té době patřila k nejlépe vybaveným armádám Evropy. Plusem pro ně byl i dobře vybudovaný systém opevnění, který se stále zdokonaloval. Muži, kteří byli zmobilizovaní k posílení naší armády, chtěli bojovat za svou republiku. Někteří z nich velmi těžce nesli, že museli kapitulovat bez boje. Byla ale místa, kde se v září 1938 na českých hranicích střílelo. Probíhal zde boj se sudetoněmeckými teroristy podporovanými jednotkami německých ozbrojených sil. Při obraně hranic padlo v těchto bojích téměř sto příslušníků armády a stráže obrany státu. Především jim patří v těchto dnech naše pietní vzpomínka a uznání za statečnost. Byli to praví vlastenci, kteří položili za obranu našeho státu svůj život.

Dohoda o odstoupení pohraničních území ČSR obývaných německou menšinou Německu byla podepsána 29. září 1938 na konferenci v Mnichově představiteli Německa (A. Hitler), Itálie (B. Mussolini), Velké Británie (N. Chamberlain) a Francie (E. Daladier). Zástupci československé vlády na konferenci pozváni nebyli. Tato dohoda byla pro ČSR ultimátem, které pod nátlakem přijala. V říjnu 1938 pak vyhověla ČSR i územním požadavkům Polska (Těšínsko) a v listopadu i Maďarska (jižní a východní Slovensko, značná část Podkarpatské Rusi). Naši tehdejší spojenci, Francie a SSSR, se nás nezastali, neboť neměli zájem o nový válečný konflikt s Německem. Československo-sovětská smlouva z roku 1935 vymezovala vzájemnou vojenskou pomoc v případě útoku Německa. Sovětský svaz byl sice vázán bránit ČSR, ale jen pokud se do konfliktu zapojí Francie. Francie nás ale zaprodala, neboť se zúčastnila podpisu Mnichovské dohody. Ta obsahovala osm bodů a tři dodatky podmínek určujících její naplnění. Například to, že vyklízení území začne 1. října 1938 a území bude následně obsazeno německými jednotkami do 10. října 1938. Československo tak přišlo o pohraniční území sousedící s Německem, Polskem a Maďarskem, o celkové rozloze téměř třetiny svého území.  

Hnutí SPD na základě současné mezinárodní situace musí konstatovat, že naše republika je vystavena nátlaku ze strany EU, kdy je na nás cíleně působeno, abychom rezignovali na svoji suverenitu a stali se součástí multikulturního projektu islamizované Evropské unie. V roce 1938 v Mnichově nás Západ zradil a klidně to udělá znovu. Hnutí SPD bude suverenitu naší země hájit do všech důsledků. Jsme vlastenecké hnutí, které se staví za naše občany, kteří mají svou čest, národní hrdost a vlastenecké cítění. Vyznáváte-li stejné hodnoty, přijďte již tento pátek a sobotu podpořit kandidáty našeho hnutí v krajských a senátních volbách.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama