Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2020 10:21:00

V kulturní branži se ocitly desítky tisíc lidí bez finančních prostředků

V kulturní branži se ocitly desítky tisíc lidí bez finančních prostředků

Komentář na facebookovém profilu ke kompenzacím pro kulturní oblast

 Nedopustíme, aby současná koronakrize nenávratně poškodila českou kulturu. V kulturní branži pracují desítky tisíc lidí, kteří se ocitli bez finančních prostředků. Náš ministr Lubomír Zaorálek proto vyjednal pro podnikatele i jednotlivce z kulturní sféry pomoc v celkové výši 750 milionů.

Za zrušené akce obdrží 50 procent finanční kompenzace vynaložených nákladů, provozní výdaje jim budou uhrazeny až do 80procentní výše. Umělci, kteří nemohou vykonávat svou činnost, pak dostanou jednorázový příspěvek 60 000 korun. Je nutné pomoci všem pracujícím, aby se po skončení opatření hospodářství zpět rychle nastartovalo a minimalizovaly se sociální dopady.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama