Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2020 12:45:00

Co jsme žádali po vládě

Co jsme žádali po vládě

Komentář na facebookovém profilu k požadavkům strany, předloženým vládě ještě před druhou vlnou pandemie koronaviru

 Někteří se našeho předsedy Mariana Jurečky ptali, co by v této situaci dělal jinak. Ono je to jednoduché, po vládě jsme chtěli, aby učinila několik základních kroků ještě před tím, než případná druhá vlna nastane:

Nemáme a nikdy jsme neměli sice žádnou křišťálovou kouli, ale už na konci jara řada odborníků varovala před možnou druhou vlnou. A protože štěstí přeje připraveným, žádali jsme vládu, aby ve spolupráci s námi a odborníky připravila jasný plán. Chtěli jsme se připravit z hlediska kapacit hygienických stanic, připravit plán pro plnohodnotné trasování a zajímalo nás také, jak a tom budeme s ochrannými pomůckami, aby se neopakovala situace z jara.

Chtěli jsme ve spolupráci s odborníky vytvořit plnohodnotný semafor, jaký mají třeba v Irsku, a napojit na něj systém kompenzací. Tak by měli občané a instituce naprosto jasný přehled o tom, co nastane při konkrétních číslech epidemiologického vývoje a co dostanou za kompenzace od státu. Vláda musí bojovat nejen za naše životy, ale i za naše živobytí! A na to se připravit dalo.

Nikdo z nás není všemocný. Vždy se samozřejmě nějaké ty chyby objeví. Udělat preventivní kroky by však bylo to nejmenší a rozhodně bychom dnes nemuseli žít v nejistotě, co bude. Pořád si tak před očima promítáme vystoupení pana premiéra, který místo prevence tvrdil, že COVID nikoho nezajímá, protože zahrádkářský zákon je důležitější. Škoda, mohlo to u nás dnes třeba vypadat jinak, kdyby na straně vlády byla vůle a chuť dopředu spolupracovat a vytvořit plán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama