Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2020 21:21:00

Odstranili jsme výjimku, šitou na míru Andreji Babišovi

Odstranili jsme výjimku, šitou na míru Andreji Babišovi

Komentář Víta Rakušana k novele zákona o evidenci skutečných majitelů

 „Podařilo se nám napravit zákon o evidenci skutečných majitelů - to znamená, že odpovídá evropské legislativě. A to znamená, že se Andrej Babiš jako člověk mající vliv na Agrofert, tedy podnik, který v České republice čerpá obrovské dotace, nemůže schovávat a při rozhodování o penězích pro naši zemi chodit za dveře.

Nám neprošel zpřesňující pozměňovací návrh, na kterém jsme pracovali s Pirátskou stranou a kolegou Marianem Jurečkou. Podpořil ho Ústavně-právní výbor sněmovny a dle odborníků byl nejlepší možnou cestou, jak nevyhovující legislativu, kterou vláda navrhla, opravit. Nicméně problematické ustanovení bylo jiným pozměňovacím návrhem vyňato a my teď můžeme jen doufat, že do budoucna bude legislativa zpřesněná a hlavně - že se bude vykládat tak, jak má. Tedy, už nebude žádné chození za dveře, protože bude vše jasné.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama