Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2020 21:57:49

Nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze

Nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení superhrubé mzdy


Vůbec mě nepřekvapuje, že zadlužit naši zemi ještě víc, právě v době pandemie, chce vláda ANO. Vlastně by mě ani nepřekvapilo, pokud by to samé prosazoval i zbytek vládní koalice. Včera ale pro zrušení superhrubé mzdy našlo ANO nečekaného spojence: ODS. Ta i přes svá deklarovaná partnerství s nejhlasitějším odpůrcem neodpovědné rozpočtové politiky, tedy TOP 09, splnila jeden z bodů svého programu, tedy zrušení superhrubé mzdy.

Už nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze. Už nikoho nezajímá, že se touto hloupou verzí nepodpoří spotřeba. Peníze zůstanou v peněženkách 20 % těch nejbohatších, 15 % si polepší minimálně. Už nikoho nezajímá, že nemůžete zrušit superhrubou mzdu bez daňové reformy, bez modernizace této země. Strany plní své sliby, kašlou na to, že to není správné a už vůbec je nezajímá, že na holičkách nechají ty, kteří to potřebují nejvíce. Obyčejné lidi. A ano, myslím i starosty a starostky, hejtmanky a hejtmanky, kteří roznášeli v koronakrizi dezinfekci a ručně ušité roušky. Všichni ti teď zruší opravy chodníků, modernizaci učeben ve školách, protože je to bude stát strašně peněz v rozpočtech. A oni nejsou zvyklí mít dluhy, jejich lidé ve městech by jim to neodpustili. Stejně, jako to neodpustili v Kolíně místní ODS. Škoda, že si z toho nikdo nevzal ponaučení.

Pro nás je odpovědná rozpočtová politika skutečnou prioritou. Ukazujeme to ve svých městech a obcích, vyrovnáme se i s těmito klacky, které nám vláda blbosti hodila pod nohy. Nic jiného nám nezbyde. A nemusíte mít strach, že vám tu za rok budu tvrdit něco jiného, než dnes. Takoví my opravdu nejsme.

Sdílím s fotografií před kolínskou radnicí. Protože si tu vybranou kasu Kolína v roce 2010 moc dobře pamatuji. A je to pro mě symbol, že díky politice pro lidi, ne pro sebe, se dá zvládnout i nemožné.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama