PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 19:28:00

Rada ČT by měla respektovat zákon

Rada ČT by měla respektovat zákon

Znepokojuje mě chaos, který v posledních dnech vyvolává jednání Rady ČT. Při odvolání dozorčí komise Rada ČT zřejmě úplně ignorovala znění zákona.

 Dozorčí komisi nelze vinit ze spáchání nějakého kolektivního zločinu. Odvolat lze pouze jednotlivé členy a pouze z důvodů, které jsou v zákoně přesně definovány. Nic z toho Rada nedodržela. Pokud se protizákonně odvolaní členové odvolají či podají žalobu k soudu, může být výsledkem miliónová škoda způsobená ČT. Kuriózní výsledek působení Rady, jejíž noví členové si chtěli údajně posvítit na řádnost hospodaření ČT.

Česká televize není nekritizovatelná, ale veškerý postup její Rady se musí vždy řídit příslušnými pravidly a zákonem. Vyzývám Radu ČT, aby skoncovala s diletantismem, postupovala napříště odpovědně a kompetentně a neprohlubovala svými kroky nejistotu a chaos. Volba nové dozorčí komise by za této situace byla jen další eskalací problémů, které Rada ČT v posledních dnech svým postupem vytvořila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama