Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2020 10:21:00

Prosazuji možnost uznávat antigenní testy

Prosazuji možnost uznávat antigenní testy

Komentář na facebookovém profilu k povinnému testování při výjezdech do zahraničí

 I v současné situaci je občas nutné vycestovat do zahraničí. Každý PCR test za 1 750 Kč však každou takovou cestu výrazně prodraží. Tomáš Petříček - ministr zahraničí České republiky proto prosazuje možnost antigenních testů za 350 Kč. "Už teď víme, že by je mohlo uznávat Německo, Polsko, Slovensko, ale i další země, do kterých řada Čechů běžně jezdí.”

Aktuálně je vyžadován PCR test, tedy dražší verze. „Prosazuji možnost uznávat antigenní testy. Nejsou tak přesné, toho jsem si dobře vědom, ale je skutečně nezbytně nutné mít pro cestování stoprocentní „negativní“ jistotu? Myslím, že antigenní testy jsou pro cestování přiměřeným kompromisem mezi 1 750 korunami za PCR test a cestováním „načerno“, tedy zcela bez testu."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama