Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2020 16:10:00

Mým cílem je zlepšit politickou kulturu a vytvářet lepší podmínky pro život lidí

Mým cílem je zlepšit politickou kulturu a vytvářet lepší podmínky pro život lidí

Nejenom o nástupu do vedení Kraje Vysočina a dopadech pandemie se nesla návštěva nového hejtmana Vítězslava Schreka na velkomeziříčské radnici.

Během pátečního setkání 11. prosince 2020 stihl starosta Alexandros Kaminaras s místostarostou Františkem Smažilem otevřít témata, která vidí v rámci spolupráce kraje s Velkým Meziříčím jako klíčová.

Jedním z nich je například umístění nové hasičské stanice záchranného sboru, která by se měla v okrajové části města začít projektovat již v příštím roce. Došlo také na představení projektu vybudování okružních křižovatek na krajské komunikaci II/602 i dlouho plánovanou stavbu jihovýchodního obchvatu města.

Do čela Vysočiny usedl nový hejtman dle svých slov s jasnými cíli. Přestože si uvědomuje, že je politika tvrdá disciplína, rád by zlepšil její politickou kulturu. Důležité je pro něj pracovat na zlepšení konceptu kvality života v kraji, hledat spojení mezi městy a snažit se vytvářet lepší podmínky pro život v kraji. V rámci své práce chce více podporovat malé obce a zemědělskou produkci, která je pro rozvoj kraje klíčová.

Poté pracovní cesta hejtmana Schreka pokračovala návštěvou výchovného ústavu ve Velkém Meziříčí, dětského domova, Domova bez zámku a Domova pro seniory v Náměšti nad Oslavou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama