Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2020 14:54:53

Za hnutí říkám, že jsme se nestali součástí žádných dohod

Za hnutí říkám, že jsme se nestali součástí žádných dohod

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny dne 18. 12. ke třetímu čtení vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2021


Děkuji za slovo. Já bych chtěl k těm pozměňovacím návrhům říci, že za hnutí SPD, že jsme se nestali součástí žádných dohod, že o každém pozměňovacím návrhu jsme hlasovali podle svého nejlepšího vědomí a svědomí tak, aby ty pozměňovací návrhy pomohly lidem, občanům. To pro nás bylo nejdůležitější. Konec konců mohu říci, že ani ty pozměňovací návrhy pro nás nebyly to hlavní. To hlavní opravdu bylo, jak byl rozpočet sestaven a prohlasován už v prvním čtení. Považujeme příjmy, které jsou v rozpočtu za fikci, za nadhodnocený ekonomický růst, to znamená, že i ty příjmy, které jsou v tom rozpočtu jsou podle našeho názoru nadhodnocené. Ale co je nejdůležitější je ten obrovský deficit, který budeme v tomto rozpočtu hlasovat, který se dle mého názoru ještě v dalších opravách tohoto rozpočtu zvýší. Jsem přesvědčen o tom, že takto v dalších letech nelze hospodařit. Nemůžeme přece během dvou let udělat bilionový dluh. Jak to bude v dalších letech? Každá vláda, která vznikne po podzimních parlamentních volbách bude muset udělat celkovou rekonstrukci, inventuru, komplexní inventuru státního rozpočtu. Nejde hospodařit s půl bilionovými deficity státních rozpočtů. To je to nejdůležitější proč hnutí SPD tento návrh rozpočtu nepodpoří. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama