Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 10:40:00

Pane ministře, což takhle zkusit měsíc života za plat běžného občana?

Pane ministře, což takhle zkusit měsíc života za plat běžného občana?

Možná, že by bylo dobré, kdyby se ministr financí Miroslav Kalousek seznámil s reálným světem.

Doporučuji mu, zkusit si jednoduchý kvíz. Kolik stojí měsíční život tříčlenné či čtyřčlenné rodiny? Kvízové otázky by mohly obsahovat i kolik stojí rohlík, litr mléka či boty pro malé dítě. Benzín a nafta se stávají pro běžnou rodinu nedostupným artiklem a ministr Kalousek svými návrhy vlastně porušuje i vládní přísliby.

Vláda se zavázala kompenzovat důchodcům a rodinám s dětmi zvýšení DPH, což by v případě zmrazení důchodů znamenalo nejen nedodržení tohoto závazku, ale ještě další navýšení výdajů důchodců. Existují přece jiné způsoby, jak se vyrovnat s nedostatkem financí ve státní pokladně – progresivní zdanění, daňová amnestie, zvýšení korporátní daně a majetková přiznání.

Ministr Kalousek prosazuje politiku, která stále víc a víc dopadá na vrstvu nízko- a středněpříjmových občanů, což je vůči nim nefér! Senioři, kteří nás vychovali, dnes přemýšlí, zdali se nestanou přítěží svých dětí. A to bychom neměli dovolit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama