Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.12.2020 19:37:00

Respirátory z Tchaj-wanu už pomáhají v dětských domovech na Vysočině

Respirátory z Tchaj-wanu už pomáhají v dětských domovech na Vysočině

Šest tisíc respirátorů a roušek postupně rozděluje Kraj Vysočina mezi 13 dětských domovů, které působí na území pěti okresů. Jde o humanitární dar České republice, který darovala prostřednictvím Senátu soukromá tchaj-wanská společnost.

 Dodávka by měla pomoci přiměřeně dokrýt spotřebu ochranných pomůcek, které používá personál a vychovatelé domovů. Předseda senátu Miloš Vystrčil si přál, zda by mohla být dodávka umístěná do některého ze školských zařízení a my jsme se v rámci Kraje Vysočina dohodli, že je budeme distribuovat do dětských domovů," řekl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Respirátory určené pro jihlavský dětský domov spolu s hejtmanem předal i Miloš Vystrčil.

Roušky a respirátory byly na Vysočině rozdělené dětským domovů bez ohledu na jejich zřizovatele. Senátem je avizována další část dodávky ochranného materiálu zhruba ve stejném objemu, i v tomto případě bude pravděpodobně distribuce v rámci regionu svěřena kraji. "Roušky byly darované Senátu, my jsme se ale rozhodli, aby to nebylo komplikované, že je darujeme dál krajům. Nějak moc jsme to nepočítali, každý kraj dostal v první fázi 6000 roušek nebo respirátorů. Je na rozhodnutí hejtmanů, respektive krajských rad, jak budou využity," řekl při návštěvě jihlavského domova předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Zařízení, která využijí humanitární dar poskytnutý prostřednictvím Senátu ČR tchaj-wanskou společností: Dětský domov Humpolec, Dětský domov Nová Ves u Chotěboře,  Dětský domov Telč, Dětský domov Jemnice (vč. pracoviště Budkov), Dětský domov Rovečné, Dětský domov Senožaty, Dětský domov Náměšť nad Oslavou, Dětský domov Hrotovice, Soukromáý dětský domov Budišov, Dětský domov se školou Jihlava, Výchovný ústav Počátky, Výchovný ústav Černovice a Výchovný ústav Velké Meziříčí (vč. pracoviště Janštejm a Žďár nad Sázavou).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama