Ing. Jan Schiller

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2020 7:35:00

Kraj uzavřel s Českou spořitelnou úvěr ve výši 1,5 miliardy

Kraj uzavřel s Českou spořitelnou úvěr ve výši 1,5 miliardy

V důsledku propadu ekonomiky v souvislosti s koronavirovou pandemií a v souvislosti se zrušením superhrubé mzdy uzavřel včera Ústecký kraj smlouvu o úvěru ve výši 1,5 miliardy korun s Českou spořitelnou, a. s.

 Smlouvu podepsal za Ústecký kraj hejtman Jan Schiller a za Českou spořitelnu Jan Parýzek, manažer útvaru Veřejný sektor.

Úvěr začne Ústecký kraj čerpat od příštího kalendářního roku a poslední investiční akce z něj placené by měly být dokončené do 31. prosince 2025. Úvěr využije Ústecký kraj především na pokrytí investičních potřeb kraje.

Aktu podpisu smlouvy mezi Ústeckým krajem s Českou spořitelnou se zúčastnil také radní pro oblast finanční Jan Růžička, který sdělil: „Zatím se jedná pouze o blokaci peněz pro kraj za výhodných podmínek, přičemž nevyčerpání celé částky není nijak sankcionováno. Na seznamu investic, který doporučíme realizovat, intenzivně pracujeme. Rozhodně se v seznamu objeví investice do Lužické nemocnice v Rumburku, budou tam školy, sociální zařízení, opravy mostů i další záměry. Konkrétní projekty projdou investiční komisí i zastupitelstvem. Zastupitelé rozhodnou, zda dají tomu či onomu projektu zelenou.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama