Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2021 12:00:48

Kovid-nekovid

Kovid-nekovid

Tři roviny epidemie

 

Kovid nekovid.

Čím dál tím větší masírovačka v masmédiích i v korespondenci mě vede k mému následujícímu stanovisku.

1. Od jara minulého roku provedly státy Evropy i světa různě tvrdá opatření k zamezení dalšího šíření tohoto nového virového kmene, ale jak je vidět bezúspěšně. Vše fungovalo jen krátce a dočasně - je to nový kmen a dělá si co chce. Všechna dosavadní opatření proto zpochybňuji a zároveň pomíjím spekulace kdo za to může. Co však nelze zpochybnit je: Qui bonno - kdo na tom vydělal?

2. V době větší chřipkové epidemie 1995/96 zemřelo za tři zimní měsíce na chřipku navíc 6000 lidí.

3. Každý rok umíralo v minulých letech na nejrůznější nemoci i stáří cca 113.000 lidí. A to především na onkologická, kardiologická, pneumologická, imunologická a další vážná onemocnění. To je cca 2000 lidí týdně. A všechny předchozí roky měly v zimních měsících chřipkovou špičku s nárůstem až na dvojnásobek.

4. Ne jinak tomu bylo i v průběhu loňského roku. Pouze v posledním měsíci - prosinci 2020 se toto číslo zvýšilo na 3500- 4000 úmrtí týdně. Celkový počet úmrtí za rok 2020 bude proto něco kolem 125 -128 tis. osob. A kolik je jich z toho jenom! na kovid, to nám nikdo neřekne.

Odkaz CSÚ:

https://vdb.czso.cz/vdbvo2/faces/cs/index.jsf?page=vystup-objekt-vyhledavani&vyhltext=zem%C5%99el%C3%AD&bkvt=emVtxZllbMOt&katalog=all&pvo=DEMD007

Tolik statistika, kterou můžete nenávidět, lajkovat minusy, ale nic s tím neuděláte.


Celá tato epidemie má tři roviny.

První rovinou je rovina zdravotnická. Je pochopitelné, že požadovaná protikovidová opatření budou z hlediska zdravotního maximálně striktní- pokud možno vše a všechny uzavřít a separovat. Lockdown ad absurdum.

Druhou rovinou je hledisko ekonomické. Nechat pokud možno až na výjimky celé hospodářství otevřené a uzavírat jen ohniska nákazy. Od jara žijeme na dluh a tento se bude dále prohlubovat. Propad ekonomiky se bude dále projevovat a co budeme jíst v tomto roce a za kolik je ve hvězdách.

A o vazalství států i lidí se přičiní i EU/EK svými ničím nekrytými půjčkami. Nadnárodní společnosti si již mnou ruce. O farmaceutickém průmyslu ani nemluvě.

Třetí rovinou je hledisko sociální. Týká se nejen běžné společenské komunikace na pracovištích a v demovech důchodců, ale hlavně uzavřených škol! Tady vidím druhé největší zlo -v tom distančním systému výuky .Větší část mládeže uzavření škol štve, menší části to vyhovuje. V každém případě se u většiny vytrácí denní režim a z té menší části se stávají blbci. Jsou tu již případy silné deprivace a sebevražd.

Problematickým hlediskem je i prováděné očkování. Za kritiku, že se očkuje 7x předraženou americkou vakcínou, skladovatelnou při -70ti st. C a geneticky upravenou mám na 7 dní stopku. Přičemž i geneticky upravené potraviny jsou v Evropě zakázány! Pro člověka je však takové geneticky upravené očkování “dobré”!

Cekově jako ekonom se přikláním k tomu, aby se ekonomika maximálně otevřela a chránili se pouze ohrožené skupiny osob. Vše na dobrovolné bázi. Nikomu, kdo se cítí ohrožen, bych nebránil nosit kdekoliv roušky, stranit se společnosti, být třeba v atombordelu, případně na OČR a nechat se očkovat kdykoliv a čímkoliv. Je to každého věc. Nejlepší imunitou je však ta po prodělané nemoci. Vadí mi proto všechna ta opatření, kterými se vlády zaštiťují a z demokratického státu stává stát fašistický pod diktátem nadnárodních korporací.

7.1.2021

Ing. Karel Janko


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama