RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2021 8:36:00

Jak jsme se do očkovací šlamastyky dostali?

Jak jsme se do očkovací šlamastyky dostali?

Komentář na facebookovém profilu k přípravě očkovací kampaně

 Novináři Seznam Zprávy vytvořili docela podrobnou časovou osu připrav na očkování v naší zemi. Díky. Stojí za přečtení. Jen pár milníků:

15. října – Komise vydává doporučení členským státům týkající se připravenosti na očkování ( s tím, že se zdá, že začne na přelomu roku)

16. října – Lídři států (včetně premiéra Andreje Babiše) na zasedání Evropské rady zdůrazňují, „že je zapotřebí důkladný povolovací a monitorovací proces, budování očkovací kapacity v EU a spravedlivý a cenově dostupný přístup k těmto vakcínám“.

3. prosince – Evropská komise má uzavřené smlouvy o dodávkách více než 2 miliard vakcín pro státy EU.

12. prosince – Lídři států na zasedání Evropské rady diskutují otázku schvalování a distribuce vakcíny. „Potřebovali bychom, aby byl proces schvalování vakcíny urychlen. Občanům se špatně vysvětluje, proč musíme ještě čekat, zejména v situaci, kdy státy jako Velká Británie nebo Izrael již s očkováním začaly,“ řekl premiér Babiš (zřejmě tedy zapomněl, jaké rozhodnutí v říjnu podpořil)

20. prosince - Premiér Andrej Babiš už nechce zvláštního zmocněnce pro očkování proti nemoci covid-19, tak se jím stane sám.

21. prosince – Evropská komise oznamuje schválení první covidové vakcíny.

26. prosince – Ze skladů firmy Pfizer vyráží automobily s prvními dávkami vakcíny pro všechny země Evropské unie. Každá ze zemí sedmadvacítky dostává symbolických 9750 kusů vakcín.

O tom, že cesta z pandemie vede přes očkování, víme od jara nebo léta.
O tom, že poměrně brzy budou schválené vakcíny, víme od časného podzimu.
Náš premiér byl u toho, když v říjnu s jeho souhlasem Unie vyzývala členy, ať připraví kvalitní a funkční plány.
Výsledkem je, že se u nás situace řeší za pochodu, i za pomocí instrukcí pana premiéra šéfům zdravotních zařízení.

Ano, jde o bezprecedentně složitou operaci. Ano, mohli jsme se na ni mnohem lépe připravit. Ano, opět jde buďto ne na zrovna úspěch ne-li selhání. tentokrát jasně vládní. Samozřejmě, Czech made.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama