JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2012 17:50:00

Trváme na odstoupení Vondry, selhal v kauze Promopro

Trváme na odstoupení Vondry, selhal v kauze Promopro

Informace, podle níž policejní vyšetřování kauzy Promopro potvrdilo předražení zakázky a mají padnout konkrétní obvinění, znovu nastoluje otázku odpovědnosti Alexandra Vondry.

I když on sám podle zveřejněných informací mezi obviněnými figurovat nemá, neboť policie údajně nezískala důkazy, že by o této trestné činnosti věděl, jde nepochybně o zásadní selhání. Už samotný fakt, že pod jeho vedením mohlo k něčemu podobnému dojít a že jeho podřízení evidentně nebyli při nakládání s veřejnými finančními prostředky kontrolováni, svědčí o závažném manažerském pochybení, které způsobilo České republice velkou materiální škodu. Politickou odpovědnost za tuto kauzu proto A. Vondra nepochybně nese. Jeho další setrvání ve vládě považuje KSČM za neúnosné.

Pokud sám A. Vondra nevyvodí důsledky a neodstoupí a žádné kroky v tomto směru neučiní ani premiér P. Nečas, padá odpovědnost i na něj.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM a poslanec Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama