Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2012 17:26:30

Musíme pokračovat v boji proti zneužívání sociálních dávek

Musíme pokračovat v boji proti zneužívání sociálních dávek

Na IV. ideové konferenci „Adresné dávky a podpora rodiny“ v Olomouci to akcentovala poslankyně Ivana Řápkvá. Ve svém příspěvku upozornila, že na štědrém sociálním systému parazituje stále velmi mnoho jednotlivců.

„Jdeme správným směrem. Do sociální reformy jsme prosadili důležité změny, které systém učinily adresnější. Zavedli jsme sankční lhůty pro příjemce dávek v případě jejich zneužití. Omezili jsme dobu výplaty dávek na bydlení a rozšířili sankci za neplnění školní docházky,“ řekla poslankyně Ivana Řápková.

„Rozhodně ale nejsme u konce. Je nezbytné opět předložit sněmovně návrh na exekuci příspěvku na živobytí, neboť dluhy od chronických neplatičů nelze fakticky vymoci. Zabránit zneužívání musíme i u pěstounských dávek, neboť není možné, aby slušní pěstouni - prarodiče dopláceli na vychytralce, co dávky zneužívají,“ uvedla krátký výčet mimo jiné Řápková.

Poslankyně ve svém vystoupení též zmínila narůstající sociální napětí na řadě míst v ČR. „Zatímco ODS řeší problémy v sociálně vyloučených lokalitách dlouhodobě, ČSSD nepříznivé bezpečnostní situace hrubě zneužívá. Vidíme to na příkladu Ústeckého kraje. Místo spolupráce a diskuse předkládá nerealizovatelnou legislativu. To je pouze populistická blamáž na občany, která je má přesvědčit, že kraj má vůli problémy řešit,“ varovala poslankyně a odkázala na to, že ODS jako jediná strana prosazuje správná a věcná řešení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama