Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2021 16:02:57

Teď se ukáže, jak dokáže premiér držet slovo

Teď se ukáže, jak dokáže premiér držet slovo

Komentář na facebookovém profilu k vyhlášení nového nouzového stavu na žádost hejtmanů


Rád bych vám uplynulý týden ještě jednou (a slibuji, že naposledy) shrnul.

Premiér, který dlouhé týdny nejednal, neměl připravený žádný scénář pro případ, že by nebyl prodloužen nouzový stav. Hejtmané jsou obětmi té situace. Chtějí chránit své občany a vláda ústy premiéra jim nenabídla žádnou pomoc, nepřišli s žádnou nabídkou, jak situaci vyřešit bez nouzového stavu. Přišla volba buď a nebo. Přičemž premiér od pátku odmítá jednání s opozicí, aby diskutoval o ústavnosti svého postupu i o plánu na dalších 14 dnů. Splní slib a bude přijat pandemický zákon, ať konečně máme vhodný instrument místo nouzového stavu? Splní slib, že posílí testování, trasování, očkování a motivování lidí, aby v karanténě zůstali? Splní podmínky hejtmanů o návratu žáků do škol a zrušení absurdních omezení? Teď se ukáže, jak dokáže nebo nedokáže premiér držet slovo. Zodpovědnost je teď zcela na něm a na vládě.

O jedno vás ale prosím. Nechte si situaci vysvětlit. Nejen naši hejtmani od včerejška čelí vlně nenávistných komentářů a zpráv. Já jim věřím, že dělají vše pro to, aby se situace v jejich regionu uklidnila. Na rozdíl od Andreje Babiše, strůjce tohoto chaosu, se neřídí jen svým PR. Tato doba si žádá pochopení, diskuzi, jinak si tu důvěru, o kterou nás Andrej Babiš okradl, mezi sebou znovu nevypěstujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama