ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2021 15:39:00

Klub vyzývá středočeského zastupitele Martina Hermana k rezignaci

Klub vyzývá středočeského zastupitele Martina Hermana k rezignaci

Martin Herman, kolínský zastupitel za ANO, bývalý krajský radní a předseda krajského zastupitelského klubu ANO se dne 25. 1. 2021 zúčastnil zasedání zastupitelstva Středočeského kraje.

 V týdnu předtím se účastnil jednání Finančního výboru i dalších schůzek. V průběhu jednání zastupitelstva vyšlo najevo, že pravděpodobně zcela ignoruje nařízenou karanténu.

O jeho jednání informoval server INFO.CZ: „Další z těžko uvěřitelných případů politického papalášství se v těchto dnech odehrává na Krajském úřadu Středočeského kraje. Týká se zastupitele Martina Hermana, kterého v půlce ledna poslal lékař do konce měsíce do karantény kvůli kontaktu s covid-pozitivním členem domácnosti. Jenže Herman nařízenou izolaci nerespektuje a dál chodí na pracovní schůzky či jednání zastupitelstva.“ (ZDE)

„Osobních setkání bylo více. Server INFO.CZ Hermana dnes zastihnul na schůzi zastupitelstva Středočeského kraje. Když jsme ho konfrontovali s dotazy, nařízenou karanténu popřel. „Není pravda, že bych měl nařízenou karanténu,“ uvedl doslova. Důkazy, které INFO.CZ má, však prokazatelně ukazují opak: Herman má zůstat v karanténě až do čtvrtka 28. ledna, nařízení tak porušil minimálně ve dvou případech.“

Martin Herman opakovaně veřejně tvrdil, že to není pravda. Všem krajským zastupitelům mailem napsal: “V první řadě chci naprosto vyvrátit to, že bych byl v současné době v karanténě. To prostě není pravda. Nikoho z vás jsem tedy dnes svojí přítomností neohrozil na zdraví.”

Server INFO.cz zveřejnil informaci, která potvrzuje, že pan Herman měl nařízenou karanténu, kterou flagrantně porušoval. „Byl vydán příkaz o uložení pokuty 10 tisíc korun Martinu Hermanovi,“ uvedl jeden ze zdrojů INFO.CZ, který si přál zůstat v anonymitě; další zdroj pak tuto informaci potvrdil s dodatkem, že se zatím „nejedná o pravomocné rozhodnutí.” (ZDE)

Herman pro INFO.CZ uvedl, že mu oznámení o pokutě od hygienické stanice zatím doručeno nebylo – ve chvíli, kdy se tak stane, se ale nehodlá odvolávat. „Pokud mi pokuta od hygieny přijde, tak ji zaplatím.“

Zastupitelský slib krajského zastupitele zní: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu kraje a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

S ohledem na výše uvedenou situaci, porušování vládních nařízení a nemorální jednání, kterým mohl navíc ohrozit zdraví mnoha zaměstnanců krajského úřadu i kolegyň a kolegů v zastupitelstvu, vyzývá Zastupitelský klub STAROSTOVÉ Martina Hermana k rezignaci na post zastupitele Středočeského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama