Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2021 7:10:32

Musíme se postavit proti diktátu Bruselu a odejít z EU!

Musíme se postavit proti diktátu Bruselu a odejít z EU!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že drastické plošné zákazy nefungují, vláda selhala a měla by skončit. Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i na světě. Je potřeba stabilizovat situaci v republice tím, že bude jmenována vláda odborníků, která přivede zemi k říjnovým volbám. Pánové Blatný, Hamáček i Petříček by měli skončit jako ministři. Podpořili jsme ve Sněmovně větší podporu zdravotně postiženým lidem i jejich rodinám. Evropská unie zavádí nové daně, které nám všechno zdraží. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu a odejít z EU. Připomínáme si smutné 82. výročí německé okupace Čech, Moravy a Slezska.

1. Drastické plošné zákazy nefungují. Vláda selhala a měla by skončit. Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i na světě.

Po více než 14 dnech dramatických omezení se ukazuje, že zásadní obrat v boji s covidem stále nepřichází. Odpovědní politici již dopředu hovoří o dalších uzávěrách v průběhu Velikonoc. V SPD stále opakujeme, že plošné zákazy nejsou správná cesta. Lidé jsou nesmyslně nuceni nosit roušku na ulici anebo v městském parku, i když jste zcela sám. Vláda nemá strategii, nefunguje trasování, a navíc její ministři neustále již rok dokola opakují, že to musíme ještě chvíli vydržet. Přitom podnikatelé a živnostníci živoří nebo již zkrachovali, lidé přicházejí o práci a kompenzace ze strany státu nepřicházejí, děti nebyly rok ve škole a nemocnice kolabují. Realita je taková, že vláda kromě plošných omezení a nekonečného prodlužování nouzového stavu nemá řešení. Taková vláda nemá důvěru veřejnosti a měla by skončit! Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i na světě. Je potřeba stabilizovat situaci v republice tím, že bude jmenována vláda odborníků, která přivede zemi k říjnovým volbám.

2. Blatný, Hamáček i Petříček by měli skončit jako ministři.

Prezident republiky Miloš Zeman minulý týden oznámil, že bude chtít po premiérovi Andreji Babišovi (ANO), aby z funkce odvolal ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), ředitelku Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Irenu Storovou a ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Řekl to v rozhovoru serveru Parlamentní listy. Vadí mu jejich postoj k ruské vakcíně Sputnik V. Jejím odmítáním podle něj nesou odpovědnost za úmrtí lidí v Česku na covid-19. Hnutí SPD s těmito výroky prezidenta souhlasí, navíc prezident pouze potvrdil to, co tvrdíme dlouhodobě. K těmto jménům bychom však ještě přidali ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Je nutné vyvození osobní odpovědnosti těchto osob za situaci, ve které se Česká republika ocitla. Je nutná rekonstrukce vlády a nahrazení ministrů, kteří na své úkoly nestačí.

3. Podpořili jsme ve Sněmovně větší podporu zdravotně postiženým lidem a jejich rodinám.

Hnutí SPD minulý týden podpořilo ve Sněmovně schválení změny zákona o poskytování dávek lidem se zdravotním postižením. Stalo se tak na podnět Národní rady osob se zdravotním postižením. Tato novela umožní, aby o příspěvek na pořízení auta mohly žádat i ty rodiny lidí s poruchou autistického spektra, kteří nemají vážné mentální postižení. Lidem s demencí by stát mohl přispívat na invalidní vozík a také zjednodušuje postup pravidelné výměny průkazu osoby se zdravotním postižením tak, aby byla automatická bez nutnosti chodit v covidové době na úřad. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zlepšení podmínek pro zdravotně postižené občany.

4. Evropská unie zavádí nové daně, které nám všechno zdraží. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu a odejít z EU.

Evropský parlament minulý týden schválil dokument „O uhlíkovém vyrovnání na hranicích", který předpokládá platbu za zboží přecházející přes hranice podle energetické náročnosti a množství uhlíku, které se při výrobě vyprodukuje. Platba má být celá odevzdána „Bruselu" jako „vlastní příjem" EU. Jedná se o další oklešťování našich pravomocí ze strany EU a zavádění nových daní. Realizací tohoto kroku ze strany EU nám hrozí vážné ekonomické a sociální důsledky, protože se to projeví zdražením prakticky všeho. Hnutí SPD jako jediný politický subjekt ve Sněmovně dlouhodobě prosazuje referendum o vystoupení z Evropské unie. Vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM však projednání funkčního zákona o referendu ve Sněmovně stále odkládá.

5. Připomínáme si smutné 82. výročí německé okupace Čech, Moravy a Slezska.

15. březen je dnem smutného 82. výročí německé okupace Čech, Moravy a Slezska. Jednalo se o okupaci zbylého území české části Československa, tj. území Čech, Moravy a Slezska, které Německo a Polsko do té doby neobsadilo a neanektovalo, vojsky nacistického Německa. Proběhla 14. až 16. března 1939. V jejím důsledku bylo území obsazené Německem anektováno a byl zřízen autonomní Protektorát Čechy a Morava, vyhlášený 16. března 1939 výnosem o zřízení Protektorátu Čechy a Morava. Bylo to pokračování "Dnů zrady", které Německo, Itálie, Francie a Velká Británie započaly Mnichovskou dohodou, kterou Německo samo 30. září 1938 spolupodepsalo a tímto navíc porušilo. Území Československa bylo již předtím zredukováno připojením takzvaných Sudet k nacistickému Německu 2. října 1938, východní části českého Těšínska a částí severního Slovenska k Polsku a části Podkarpatské Rusi a východního a jižního Slovenska k Maďarsku. Výsledkem těchto ztrát území byla vnitřní krize a vyhlášení druhé republiky. Následovala nejstrašnější válka v dějinách, která přinesla smrt více než 50 miliónu lidí, z toho 365 tisíc Čechoslováků. Je to velké ponaučení pro dnešní dny. Nespoléhat se výhradně na cizí pomoc, ale v první řadě klást důraz v bezpečnostních a obranných otázkách sami na sebe. Mocnosti nás zradily v roce 1938, 1968, a pokud by došlo k mezinárodní krizi, tak by nás dnes zradily pro své zájmy znovu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama