JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2021 15:28:51

Voda má být pod veřejnou kontrolou

Voda má být pod veřejnou kontrolou

Komentář na facebookovém profilu ke Světovému dni vody


Dnes 22. března je Světový den vody. Připomeňme si ho společně. Voda je naše přírodní bohatství, bez ní není života. Proto jsme navrhli a prosazujeme samostatný komplexní ústavní zákon o ochraně vody. Voda má být pod veřejnou kontrolou. Každý má mít ústavní právo na přístup k vodě pro vlastní potřebu za jasných socioekonomických podmínek. Na prvním místě má s vodou hospodařit veřejný sektor - stát, kraje, města a obce.

Případný byznys s vodou má mít jasná pravidla a má být tvrdě regulován státem, včetně cenové regulace.

Na jižní Moravě je symbolem boje za vodu kauza "štěrkopísek" u Moravského Písku. Už několik let lidé i samosprávy bojují za ochranu zdroje pitné vody pro okres Hodonín před zájmy soukromého těžaře. Díky za to exstarostce Haně Habartové, senátorce Anně Hubáčkové, Spolku Za vodu pro lidi a mnoha dalším.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama