JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2021 13:05:00

Jan Kalous je člověk odborně zdatný s manažerskými schopnostmi

Jan Kalous je člověk odborně zdatný s manažerskými schopnostmi

Novým ředitelem Muzea paměti XX. století se stal historik Jan Kalous.

Správní rada Muzea paměti XX. století na dnešním jednání zvolila do funkce nového ředitele této instituce historika PhDr. Jana Kalouse, PhD., poslední čtyři měsíce dočasně pověřeného vedením muzea.

„Jsem velmi ráda, že místo ředitele zaujal nejen člověk odborně zdatný, ale také člověk, který už prokázal manažerské schopnosti i velké osobní nasazení,“ řekla předsedkyně správní rady Muzea paměti XX. století a radní hl. m. Prahy Hana Kordová Marvanová.

Nejvyšší kontrolní orgán muzea vybral Jana Kalouse jednomyslně z celkem čtyř uchazečů, kteří před správní radou měli představit svoji představu rozvoje muzea a jeho činnosti. Nový ředitel muzea chce pokračovat ve výstavních a vzdělávacích aktivitách, jakými jsou například debaty s historiky, výstava ke stoletému výročí vzniku Komunistické strany Československa či druhý ročník podzimního festivalu dokumentárních filmů Nezlomní a obětovaní. Nejzásadnějším úkolem je ale příprava stálé expozice muzea v Domě pážat na pražských Hradčanech.

Správní rada Muzea paměti XX. století vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele loni v prosinci. Mezi nároky, které museli uchazeči splňovat, patřilo například ukončené vysokoškolské vzdělání nebo manažerské a organizační schopnosti. K samotné přihlášce potom zájemci připojovali i vlastní koncepci krátkodobého a dlouhodobého rozvoje muzea.

Krátce před volbou nového ředitele byla nyní již sedmičlenná správní rada doplněna o tři nové členy. Stali se jimi pracovník Ústavu pro studium totalitních režimů a signatář Charty 77 František Stárek, historik, pedagog a vědecký pracovník Petr Koura a právník Tomáš Jirsa.

Muzeum paměti XX. století bylo založeno symbolicky v den 30. výročí Sametové revoluce 17. listopadu 2019. Vzniklo za účelem zachování historické paměti o událostech 20. století, které souvisely se vznikem, existencí a pádem totalitních režimů na území Československa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama