Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2021 14:24:14

Navrhnu, aby policisté, hasiči, celníci a vojáci dostali odměnu 20 tisíc korun

Navrhnu, aby policisté, hasiči, celníci a vojáci dostali odměnu 20 tisíc korun

Komentář na facebookovém profilu k jednání Ústředního krizového štábu


Dnes jednal Ústřední krizový štáb. Děkuji všem, kdo vládní nařízení dodržují. Naprostá většina z nás pochopila, v jaké situaci se nacházíme. Rozumí tomu, co musíme udělat, abychom ulevili nemocnicím. A hlavně také zdravotníkům, kteří už dlouho pracují v nestandardních a extrémně náročných podmínkách. Situace se postupně zlepšuje. Čísla klesají už několik dnů v řadě a sestupný trend potvrdili i statistici a odborníci.

Současně chci také za svůj resort poděkovat všem, kdo na dodržování nařízení dohlíží. Příslušníci bezpečnostních sborů pracují v krizovém stavu bez nároku na náhradní volno a navíc musí 150 hodin odsloužit bezplatně. Za to jim patří obrovský dík. Ten ale nesmí být jen verbální. Proto na vládě navrhnu, aby policisté, hasiči, celníci a vojáci dostali odměnu v průměru ve výši 20 tisíc korun.

Vysoký je ale stále ještě počet hospitalizovaných, v nemocnicích leží 7580 lidí s koronavirem. Nejdříve po Velikonocích tak bude možné situaci vyhodnotit a dát všem jasnější představu o tom, jak by se v případě poklesu mohla opatření uvolňovat. Naší zásadní prioritou je návrat žáků do škol.

Za jednoznačný úspěch bych označil testování ve firmách. Díky testům jsme schopni vidět ohniska a adekvátně na situaci reagovat. To dříve možné nebylo. Ještě jednou všem děkuji, že vládní nařízení dodržujete.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama