Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2021 23:54:33

Umění přežít epidemii Covid-19

Umění přežít epidemii Covid-19

Veškerá opatření, která byla podniknuta vládami tohoto světa proti krizi Covidu - 19 se míjí účinkem. Dovoluji si zde předložit návod jak tuto celosvětovou krizi účinně vyřešit. Musíme najít cestu místo přešlapování na místě.

 Dosavadní opatření směřují pouze k tomu omezovat práva občanů, která jsou jim zaručena ústavou, tak jako k likvidaci malých a středních podnikatelských tříd. Na eliminaci Covidu - 19 se vůbec nic nezměnilo. Naopak jeho říšení se ještě navíc zintenzivělo. Veškerá dosavadní opatření bych definoval pojmem „tonoucí se i stébla chytá“.   Nepochybuji o tom, že vlády tohoto světa na řešení pandemie tvrdě pracují, chybí jim však nutná představivost, neboť člen vlády je politickým činitelem a nikoli kompetentním analytikem. V zájmu příštích voleb pracuje pro potřeby vlastní politické strany a nikoli pro národ.   Umí výborně sbírat volební hlasy, ale pandemii korona krize řešit neumí, protože na to nebyl ani připraven, ani školen. Dochází tedy k následujícím paradoxům:
1. Nošení roušek v nákupních střediscích a veřejné dopravě je povinné, ale na ulici, kde se nachází většina obyvatelstva daného státu, to povinné není. Jde o naprosto neúčinnou absurditu.Je to asi tak, jako by se nařídilo následující opatření: Ke vstupu do plaveckého bazénu musí mít každý plavky. Avšak na mořské pláži se mohou koupat všichni nazí. Čeho se tím hodlá dosáhnout?Účinná ochrana platí pouze tehdy, když každý i na ulici bude nosit fungující ochranou roušku a to kvality FFP 2 nebo dokonce FFP 3.
2. Zavírání hotelů a restaurací, podniků služeb a zábavy, tak jako škol atd. je naprosto iracionalním a krajně neúčinným opatřením, které mimo likvidace středních a malých podnikatelských tříd vůbec nic neřeší. Je to asi tak, jako by se uzavřely všechny veřejné záchody, tvrzením, že tam nelze zaručit odstup 2 metry a národy této Zeměkoule by byly nuceni si namočit a nakálet do kalhot.Hotely a restaurace jsou zavřeny – není, kde přespat, není, kde se najíst, není kam jít na záchod. Tím se má vymýtit pandemie Covid – 19? Větší absurditu si ani nedovedu představit. Respirátory FFP 2 chrání nositele s odstupem 1 metr a FFP 3 dokonce i několik centimetrů od obličeje. Tak oč běží? V těchto případech je tedy nakažení Covidem – 19 ad hoc naprosto vyloučené.
3. Kontroly na hranicích jsou doposud tou největší dosavadní absurditou v dějinách pandemie Covid – 19.

Cestující (často celé rodiny a řidiči kamiónů) sedí kolikrát 10 až 20 hodin v uzavřených prostorech svých vozidel, než se dostanou k místu hraniční kontroly, naprosto vyčerpáni, psychicky i fyzicky na konci svých sil, aby se dozvěděli, že jim vůbec nic neschází, jsou naprosto zdraví a mohou pokračovat v jízdě dál. Není, kde přespat, není, kde se najíst a přesto, že nezřídka hrozí v zimě i mráz – 15 stupňů celsia, je každý nucen, z posledních sil, pokračovat v jízdě. Tímto opatřením se má zlikvidovat pandemie Covid – 19? Zde totálně chybí představivost vládních činitelů a jde o ztrátu schopnosti reálného myšlení. Je to asi tak, jako byste nutily želvu, aby vylezla na strom a podle toho chtěly zjistit, zdali je schopna nahradit koně při dostihových závodech.

Covid – 19 je možné vyhladit pouze celoplošným globálním očkováním. Jiná cesta neexistuje.

Veškerá dosavadní opatření nejenže se míjí účinkem, nýbrž jsou i naprosto kontraproduktivní a současnou pandemii ještě více zhoršují než, aby jí pozastavily (viz k tomu statistická čísla).


Zprovoznění všech atrakcí a podniků – cesta ke globální normalizaci národního hospodářství

Každému občanu, který prodělal očkování je nutné vystavit OČKOVACÍ PRŮKAZ, vyhotovený v úředním jazyce dané země a v angličtině. Lidé vlastnící tento doklad, předloží jej v hotelových recepcích, při vstupu do restaurace, do divadla, kina, na výstavy atd. Dále předloží tam fungující kontrole, že jsou nositeli roušky FFP 2 (potom musí sedět s odstupem 1 metr) nebo roušky FFP 3, kde mohou sedět vedle sebe v neomezeném množství. Roušky je možné sundat pouze při konzumaci.

Těm kteří OČKOVACÍ PRŮKAZ nemají, přístup nesmí být umožněn i kdyby byli nositeli roušky FFP 3.

Problematické může být toto opatření pouze v případě masových akcích jako jsou fotbalové, hokejové a podobné stadióny, tak jako hudební koncerty, kde se soustředí stovky, resp. tisíce diváků. V těchto případech by mohly být kontroly OČKOVACÍCH PRŮKAZŮ podstatně ztíženy.

Školní docházka musí být s použitím roušky FFP 3 naprosto neomezena.

Aby se zjistilo ve školách, ve veřejně úředních prostorách, ale i v průmyslových závodech, zdali tam hrozí ohrožení korona virem, je nutné na místě provádět zdravotnická vyšetření a její výsledky předávat přímo vládním činitelům, aby měli přehled o faktických datech a nikoli o tom, co jim předávají nemocnice a pojišťovny, které jsou komerčně zainteresovány.

V takových poměrech je manipulace s čísly nakažených naprosto nekontrolovatelná a zveřejňovaná statistická čísla patrně silně zmanipulovaná, což je naprosto logické a předvídatelné.

K tomu citát zasloužilého klasika „Otce německého hospodářského zázraku“ Ludwig Erharda: „Nikdy nevěř statistikým údajům, které si sám nezfalšoval...“

P.S.:

Další adresáti tohoto manifestu (abecedně):

BABIŠ (ČR, čeština), BIDEN (USA, angličtina), HEGER (SR, čeština), JOHNSON (Spojené království, angličtina), KURZ (Rakousko, němčina), MACRON (Francie, francouzština), MERKLOVÁ (SRN, němčina), von der LEYEN (němčina).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama