Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2021 11:09:07

Bude obvinění z rasismu těžším zločinem než vražda?

Bude obvinění z rasismu těžším zločinem než vražda?

Po spokojenosti nad postupem sešívaných nad skotskými Rangers přišlo vystřízlivění. Jak se na kohokoliv z bývalého východního bloku dívají zpoza kanálu. Nikdy nás nebudou brát za partnery. Slovan se anglicky píše Slave totéž jako slave-otrok,nevolník

 

Mnozí z nás viděli neskutečně krutý a zbytečný zákrok kopem do hlavy brankáře Slávie, prokopnutí lebky který po zranění musí nosit helmu. Slávista Kúdela, přišel po onom zákroku k fotbalistovi černé pleti, kterému cosi šeptem říká. Ten nahlašuje rasistický výrok.

Tamní policie však rasistický útok nepotvrdila. Přesto UEFA vyhlašuje tento výrok: Kamara za trestný čin napadení stopka na 3 zápasy, Roofe za likvidační faul s následkem vážného ublížení na zdraví na 4 zápasy a Kúdela za verbální projev bez prokázání rasistického podtextu na 10 zápasů. Zákaz na 10 zápasů UEFA pouze založený na tvrzení proti tvrzení.

   V normální společnosti by se všechno důkladně prošetřilo, za likvidační faul s prokopnutím lebky a navíc brankářovi rozhodně větší trest než za nějaká slova, navíc vyslovená v emoci a reakci na bezprecedentní útok na brankáře. Jakkoliv nesouhlasím s mnoha výroky Pavla Novotného, v tom následujícím mu dávám stoprocentně za pravdu. Radši pořádná rána pěstí bez slovního doprovodu. Rána za ránu, oko za oko. V době, kdy se úplně šíleně trestá za slova víc než za těžká ublížení na zdraví, nemůžeme skutečně býti pověstnými beránky kráčejícími na porážku.

   V době, kdy se na fotbale prodělávají miliony a miliony, by bylo nejlepší se na celé UEFA vykašlat, starat se o fotbalový dorost v obcích a čekat, až se ten zblázněný svět poklekávání před zápasy vrátí do normálu. Třeba si právě tím vypěstujeme nové Pláničky, Masopusty, Kollery, Poborské, Nedvědy... Nebudeme pak muset do klubů dovážet za velké peníze cizince.

    V době, kdy takový rozsudek vyvolává v Británii zcela opačný efekt než u rozumně myslících našich lidí (britská média považují zákaz deseti zápasů pro Kúdelu za příliš mírný) a nikdo neřeší za tak zbytečný a těžký zákrok na našeho brankáře a ve srovnání s trestem pro Kúdelu neprosto směšný zákaz pouhých 4 zápasů. UEFA rozhoduje podle vzorce „ jsou z východu, musíme jim dát za vyučenou“. Vykašleme se prostě na ně, na všechny, jejich názor nezměníme.  Mimochodem, já jsem proti jakémukoliv rasismu. Jsem však zároveň pro svobodu slova a zásadně jsem proti násilí. Ovšem tento naprosto nesmyslný trest je pravým opakem toho, co by se mělo pro odstranění rasismu v myslích lidí dělat. Prostě a jednoduše. Obvinění ze slovních projevů rasismu nemůže být trestáno více než těžké ublížení na těle, či dokonce zabití, neřkuli vražda. Finanční vládci tohoto světa pamatujte (a o nic jiného než o peníze v UEFA nejde), tlak vzbuzuje protitlak

 Petr Hannig, předseda Rozumných
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama