RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2021 10:54:00

Děláme to, jako vždy

Děláme to, jako vždy

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu plánu investic 200 miliard z Fondu obnovy EU

 Server Zdopravy.cz se podíval na další evoluci vládního plánu, jak utratit, pardon, vlastně investovat, skoro 200 miliard korun z Fondu obnovy EU (RRF). Pro připomenutí, má se jednat o efektivní, smysluplné investice, které směřují zejména do oblasti ochrany klimatu a digitalizace. A které též podpoří oživení ekonomiky.

Dle informací serveru směřuje do dopravy něco přes 10 % celkové částky, tedy 22 miliard. A titulek zní dobře: Udržitelná a bezpečná doprava. Skvěle zní také jasná priorita železnice, a to elektrifikované. Je dobře, že si stát uvědomuje důležitý fakt: tedy, že vozidla poháněná elektřinou jsou energeticky řádově efektivnější než ty spalující fosilní paliva.

Pokud chcete vědět více, o tom, jak desítky milionů využijeme, a ve čtení se posunete dál, hezký obrázek se bortí. Záhy zjistíte, že kapitoly obsahují dlouhá slohová cvičení, zjevně převzatá z dalších desítek existujících dokumentů, které o konkrétním využití peněz říkají jen velmi málo. A pokud v některých částech jsou údaje konkrétní, dávají hodně nejasný dojem o tom, čeho vlastně chceme investicí desítek miliard dosáhnout.

Takže děláme to, jako vždy. A jak jednou správně uvedl sovětský vůdce, když to děláme jako vždy, dopadne to jako vždy. A tedy ne dobře. A to je obrovská škoda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama