Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2021 7:10:04

Je třeba odhalit viníky ekologické katastrofy na řece Bečvě!

Je třeba odhalit viníky ekologické katastrofy na řece Bečvě!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že vývoj pandemie a nesmyslné vládní plošné zákazy po dobu nouzového stavu měly za důsledek postupný úpadek a krach spousty živnostníků a firem. Hnutí SPD proto dlouhodobě prosazuje podporu zaměstnanců a firem postižených vládními opatřeními. Bojujeme proti exekutorským mafiím. Ostatní strany nám v parlamentu bohužel některé pozitivní věci zablokovaly. Hnutí SPD podporuje vznik vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k ekologické katastrofě na řece Bečvě. Je třeba odhalit viníky! Co se týče aktuální situace ohledně kauzy Vrbětice, předseda hnutí se průběžně vyjadřuje v médiích, prosím sledujte facebookový a youtubový profil Tomia Okamury.

1. Vývoj pandemie a nesmyslné vládní plošné zákazy po dobu nouzového stavu měly za důsledek postupný úpadek a krach spousty živnostníků a firem. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje podporu zaměstnanců a firem postižených vládními opatřeními.

Vývoj pandemie a nesmyslné plošné zákazy po dobu nouzového stavu měly za důsledek postupný úpadek a krach spousty živnostníků a firem. Vládní programy typu Antivirus zdaleka nepokrývaly a stále nepokrývají ztráty a kompenzace pro všechny živnostníky a podnikatele, a přitom na našem pracovním trhu stále chybí aktuálně více než 300 tisíc pracovních sil. Jsme přesvědčeni, že udržení stávajících pracovních míst je nejen lepší, ale hlavně levnější variantou pro stát, než nechat zkrachovat firmy a následně pak vytvářet nová pracovní místa či vyplácet podporu z Úřadů práce. Vláda ale na druhou stranu měla již dávno schválit tzv. kurzarbeit a zavádět rekvalifikační programy s těmi, u kterých je již dnes jasné, že se jejich původní pracovní místa neobnoví. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje podporu zaměstnanců a firem postižených vládními opatřeními s cílem maximálního udržení pracovních míst, aby se nepropouštělo. Zároveň jsme ale připraveni při projednávání tzv. kurzarbeitu ve Sněmovně jednat o konkrétních parametrech tohoto zákona s cílem maximální podpory pracujících.

2. Bojujeme proti exekutorským mafiím. Ostatní strany nám v parlamentu bohužel některé pozitivní věci zablokovaly.

Minulý týden proběhlo závěrečné hlasování o změnách v exekucích. Řadou pozměňovacích návrhů jsme chtěli ukončit byznys exekutorských mafií a naopak podpořit občany, kteří se mnohdy - ne vlastní vinou - dostali do dluhových pastí a složitých životních a často neřešitelných situací. Hlasováním jsme podpořili omezení mobiliárních exekucí důchodců, tělesně postižených lidí a u dluhů z dětství a podpořili jsme též, aby se z vymožených peněz splácela nejprve jistina dluhu a teprve potom úrok. Dále jsme podpořili snížení penále u zdravotního a sociálního pojištění. Bohužel se nám však nepodařilo v konečné verzi zákona prosadit princip zavedení teritoriality exekutorů, protože nás ostatní strany ve Sněmovně s tímto návrhem nepodpořily. Budeme proto doufat, že naše návrhy bude obsahovat senátní verze, pro kterou bychom v takovém případě následně hlasovali. Hnutí SPD dále prosazuje zákony na zestátnění exekutorů, zrušení úroků z úroků a zastropování RPSN u půjček, abychom zabránili lichvářským půjčkám. 

3. Hnutí SPD podporuje vznik vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k ekologické katastrofě na řece Bečvě. Je třeba odhalit viníky!

Tuto středu by Sněmovna měla hlasovat o zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k ekologické katastrofě na řece Bečvě. Hnutí SPD zřízení této vyšetřovací komise podporuje, protože tato ekologická havárie ze dne 20. září 2020 způsobená únikem nezjištěného množství kyanidu, které v řece Bečvě způsobilo otravu a úhyn všech živých organismů na úseku 38 kilometrů řeky, doposud nebyla uspokojivě vysvětlena. Navíc dne 27. října 2020 došlo k dalšímu úniku neznámé chemikálie a ani tato událost není doposud vysvětlena. Chceme znát závěry vyšetřování, příčinu a odpovědné osoby, které úhyn 40 tun ryb způsobily. Tato situace se již nesmí opakovat!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama