Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2021 21:53:28

Z nejhoršího jsme venku. Přesto všechny prosím, aby byli nadále obezřetní

Z nejhoršího jsme venku. Přesto všechny prosím, aby byli nadále obezřetní

Za poslední týden v Královéhradeckém kraji přibylo 329 nových případů nákazy covid-19, což je velký rozdíl oproti přelomu února a března, kdy nově nakažených v kraji týdně přibylo v průměru 5 000.

Aktuálně je Královéhradecký kraj jeden z nejméně zasažených regionů ČR a díky tomu zde můžou v pondělí znovu otevřít školky bez toho, aniž by se v nich děti musely testovat nebo nosit roušky.

„Od poloviny března zaznamenáváme trend slábnutí epidemie. Snižování týdenních přírůstků nákazy a také výsledky testování ve školách nám dávají naději, že jsme z nejhoršího skutečně venku. Přesto moc všechny prosím, aby byli nadále obezřetní zejména při dodržování základních hygienických pravidel,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Velmi pozitivní zprávou, je také to, že v nemocnicích v regionu je přes 25 % volných intenzivních lůžek pro všechny pacienty a nemocnice se postupně vrací do standardní operační péče.

„Byť je epidemická situace v našem kraji na dobré cestě, nechceme polevit v trasování nových ohnisek nákazy. Ve spolupráci s krajskými hygieniky se proto snažíme monitorovat jakýkoliv výkyv. Po dohodě s obecními samosprávami hodláme zřídit mobilní odběrové stanoviště na místech, kde dochází k náhlému nárůstu nově nakažených, byť v malých číslech. Lidé tak budou mít možnost se nechat dobrovolně otestovat, aniž by museli absolvovat cestu na odběrové místo,“ doplnil hejtman.

Jako jedno z takových ohnisek hygienici aktuálně vyhodnotili Jeníkovice na Hradecku, kam o víkendu zamíří odběrový tým hasičského záchranného sboru a umožní zde obyvatelům nechat si provést antigenní test na covid-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama