Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2021 9:20:45

Zítra oslavíme Svátek práce – Slušný a pracující občan na 1. místě!

Zítra oslavíme Svátek práce – Slušný a pracující občan na 1. místě!

Každoročně je první květnový den připomínán jako Svátek práce, který je uznáván po celém světě. Také letos bude ovlivněn vládními opatřeními.

Tento rok to bude už podruhé, co celá řada našich pracujících občanů, převážně z řad živnostníků a podnikatelů, nemůže v této době z důvodu vládních opatření vykonávat práci, která je baví a naplňuje, ale hlavně je zdrojem jejich příjmů.

Hnutí SPD si velmi váží slušných lidí pracujících v různých profesích, neboť oni se spolupodílejí pomocí povinných odvodů a daní na financování našeho státu a přispívají tak například na to, že stát má finance na vyplácení důchodů, jimiž zajišťuje důstojné životní podmínky našim seniorům a zdravotně postiženým občanům. V současné době naopak pracující občané potřebují finanční pomoc od státu, neboť na základě vládních opatření celá řada z nich přišla o své zajištěné příjmy z důvodu nemožnosti pracovat. Pro hnutí SPD jsou tito slušní a pracující občané na prvním místě, a proto požadujeme, aby se mohli co nejdříve vrátit k výkonu své profese. 

Minulý pátek byl na program jednání 98. schůze Poslanecké sněmovny pevně zařazen bod s názvem „Konec likvidace českého maloobchodu“, ke kterému jsem z pozice místopředsedy poslaneckého klubu SPD přednesl naše stanovisko. Vývoj pandemie a nesmyslné plošné zákazy po dobu nouzového stavu měly za důsledek postupný úpadek a krach spousty živnostníků a firem. Vládní programy typu Antivirus zdaleka nepokrývaly a stále nepokrývají ztráty a kompenzace pro všechny živnostníky a podnikatele a přitom na našem pracovním trhu stále chybí aktuálně více než 300.000 pracovních sil. Jsme přesvědčeni, že udržení stávajících pracovních míst je nejen lepší, ale hlavně levnější variantou pro stát, než nechat zkrachovat firmy a následně pak vytvářet nová pracovní místa či vyplácet podporu z úřadů práce. Vláda ale na druhou stranu měla již dávno schválit takzvaný kurzarbeit a zavádět rekvalifikační programy s těmi, u kterých je již dnes jasné, že se jejich původní pracovní místa neobnoví. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje podporu zaměstnanců a firem postižených vládními opatřeními s cílem maximálního udržení pracovních míst, aby se nepropouštělo. Zároveň jsme ale připraveni při projednávání takzvaného kurzarbeitu ve Sněmovně jednat o konkrétních parametrech tohoto zákona s cílem maximální podpory pracujících.

V závěru svého vystoupení jsem navrhl usnesení za hnutí SPD v tomto znění: „Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyzývá Vládu České republiky, aby neprodleně zajistila otevření maloobchodů a služeb, včetně gastronomických jen při základních opatřeních.“ Z časových důvodů se nestihlo o tomto usnesení hlasovat a bude se o něm rozhodovat příště.

Hnutí SPD přeje všem našim občanům příjemné prožití těchto dní, a hlavně brzký návrat do práce všem, kterým byl výkon práce v důsledku vládních opatření znemožněn.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama