JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 4:31:00

Selhali všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu

Selhali všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Vrbětice

 Generálmajor Jiří Lang. Znáte? Ne? Ale měli byste. V letech 2003 až 2016 byl ředitelem Bezpečnostní informační služby, zkráceně BIS. Tedy i v době výbuchů v muničním skladu Vrbětice. Dnes mlčí. Budu-li na chvíli akceptovat vyšetřovací verzi, že klíčovou roli sehrála v této kauze skutečně GRU, nemohu se nezeptat, jak moc se tehdy činila BIS pod jeho vedením? Jak je možné, že o agentech nevěděla, jak je možné, že by pronikli přímo do areálu a jak je možné, že dnes se pana generálmajora nikdo nezeptá nebo přímo nevolá k zodpovědnosti.

Poctivě jsem prohledal všechny největší internetové portály a požádal o to i své asistenty. Neviděl jsem, že by dosud ani všichni ti draví investigativní novináři neráčili Jiřího Langa vyhledat a dotázat se ho na Vrbětice. Nebo není vůle tázati se těch, kteří něco vědí, či skutečných viníků? Asi proto, že mnoho vědí...?

I kdyby tam nakrásně ti agenti byli, opravdovými viníky výbuchu GRU rozhodně není... Buď již tak či onak, jedno jisté dnes je - selhali a dál selhávají všichni ti, kteří mají na starost bezpečnost státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama