JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 20:41:00

Začínáme stavět nový pavilon urgentních oborů

Začínáme stavět nový pavilon urgentních oborů

Komentář na facebookovém profilu k plánované výstavbě centrálního urgentního příjmu.

Největší investice v dějinách kraje zahájena. Smlouvy podepsané, staveniště předáno. Začínáme stavět.

Po letech debat, příprav a plánovaní jsme dnes podepsali smlouvy na stavbu centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici za 1,652 miliardy korun. Jedná se tak o největší investici v dějinách našeho kraje, která bude navíc výzvou i z hlediska koordinace většího množství staveb v lokalitě. Další důležitý krok nás čeká ve středu, kdy bude vyhlášena výzva programu REACT EU, a to klikacím způsobem, což nepovažuji vzhledem k objemu peněz za příliš důstojné. Vzhledem k naší připravenosti jsme přesvědčeni, že budeme úspěšní, dotaci ve výši až 500 milionů korun získáme a stavbu do konce roku 2023 dokončíme.

Celý Pardubický kraj, nejen Statutární město Pardubice, získá moderní pavilon centrálního příjmu, který změní charakter celého poměrně rozlehlého nemocničního areálu. Dojde tak jednoznačně ke zkvalitnění poskytované zdravotní péče a zvýšení komfortu pro pacienty i personál. Stavební práce v nemocnici začínají, což samozřejmě bude znamenat změny ve vnitřním fungování, ale odměnou nám všem bude nemocniční budova hodná medicíně 21. století.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama