Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2021 7:23:18

Novela zákona SPD proti zneužívání dávek nepřizpůsobivými jde do finále!

Novela zákona SPD proti zneužívání dávek nepřizpůsobivými jde do finále!

Včera bylo díky SPD zařazeno na program jednání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny projednávání druhého čtení novely zákona o pomoci v hmotné nouzi, které bylo zdárně ukončeno a teď už bude následovat jen finální třetí čtení.

Hnutí SPD se konečně na třetí pokus podařilo posunout novelu zákona o pomoci v hmotné nouzi, kterou jsme předložili Sněmovně v listopadu roku 2019, do třetího čtení. V rámci projednávání dali Piráti návrh na zamítnutí, čímž dali jasně najevo, že podporují zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými. O tomto jejich návrhu, jako i o dalších pozměňujících návrzích se bude hlasovat ve třetím čtení. 

Zpracováním této novely zákona o pomoci v hmotné nouzi plníme jednu z priorit svého programu, spočívající v zabránění zneužívání sociálních dávek osobami, které by neměly za standardního posuzování na tyto sociální dávky nárok. Předloženou novelou sledujeme tři hlavní cíle. Za prvé je to zvýšení adresnosti vyplácení příslušných dávek, za druhé snížení objemu státem vyplácených prostředků na dávky pomoci v hmotné nouzi a za třetí snížení počtu příjemců těchto dávek a jejich omezení pouze na osoby, které se dočasně ocitly bez vlastního přičinění v hmotné nouzi a snaží se z této situace vlastními silami aktivně dostat.

Dále by se přijatou novelou zákona mělo zabránit mnoha podobám zneužívání sociálních dávek, jako např. nepřiznávání a zatajování finančních příjmů, nelegální práci načerno, fiktivní změny bydliště, fiktivní pronájmy mezi nejbližšími příbuznými a zneužívání režimu pracovní neschopnosti. Novelou zákona též chceme podpořit aktivitu dotčených osob při hledání zaměstnání a nástup do něj, což bude pro tyto osoby znamenat zajištění si příjmu vlastními silami, prací či podnikáním a zamezení jejich sociálnímu vyloučení.

Hnutí SPD plní své sliby, které dalo svým voličům. Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi je toho příkladem. Prosazujeme více peněz pro slušné a pracující občany a ne těm, kteří úmyslně parazitují na nelegálně vyplácených sociálních dávkách. Souhlasíte-li s námi, podpořte naše kandidáty v říjnových parlamentních volbách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama