Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2021 14:55:14

Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety

Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety

Komentář na facebookovém profilu k událostem v Izraeli a Palestině

Všichni s narůstajícími obavami sledujeme prudké a nebezpečné zvyšování napětí mezi Izraelem a Palestinou v posledních dnech.

Nešťastný souběh vnitropolitické situace v obou zemích, z nichž jedna bude zřejmě muset k volbám už pošesté za poslední pětiletku, zatímco v té druhé se volby ani po 15 letech opět konat nebudou, společně s vrcholícím Ramadánem vytvořily mimořádně třaskavou směs, která vedla k omylům a nešťastným krokům na obou stranách. Ano, zcela spravedlivě říkám, že na obou stranách.

V situaci, kdy z pásma Gazy létají stovky raket ohrožujících a zabíjejících civilní obyvatelstvo Izraele (a to včetně jeho arabské části!) je ale nutné vyjádřit pochopení pro obrannou reakci Izraele.

Hamás kolem svých základen staví lidské štíty z žen a dětí, jejichž životy je možno ochránit jen tehdy, projeví-li obě strany co nejrychleji ochotu ukončit boje a zahájit diplomatická jednání, jak současnou dramatickou situaci uklidnit.

Přál bych si, abychom už nežili ve světě, kde lidem nad hlavami lítají rakety a jen čekají, zda se mají či nemají schovat do krytu. A je jedno, zda se jedná o dění v zemi sousední či na druhé straně planety.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama