JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 4:31:00

Zakrývané zločiny privatizace

Zakrývané zločiny privatizace

Nikdo se o nich nechce bavit, natož je řešit, dořešit a vynést spravedlivé tresty. Hovořím o prokazatelných privatizačních podvodech z 90. letech.

 Opět jsem se o tom přesvědčil v nedělních Otázkách Václava Moravce. V momentě, jak jsem je začal připomínat v souvislosti s nečinností bývalého nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, řeč se okamžitě a účelově stočila na kauzy premiéra Babiše. Typické odvádění pozornosti. I kdyby předseda vlády "spáchal" vše, co je mu kladeno za vinu, pořád to nic nemění na tom, co se v téhle zemi odehrálo během privatizace.

Abych nebyl špatně pochopen, to není obrana Andreje Babiše. On se musí obhájit sám. Spíš mi vadí, kolika lidem, a z kterých politických stran, se teď prostě hodí, aby na něho byla upřena pozornost médií a veřejnosti, a špinavé zločiny z divokých "devadesátek" zůstaly zapomenuty, resp.uzamčené v nedobytném trezoru NSZ a promlčely se.

Horlivý v této manipulaci byl v OVM zejména šéf ODS Petr Fiala. Jakmile jsem jen připomenul téma privatizace, předseda občanských demokratů ihned přepřahal na Agrofert a Čapí hnízdo. Jistě, nedivím se mu, vždyť to byla právě ODS, která na stříbrném podnosu servírovala produkty socialistického průmyslu a zemědělství zahraničnímu spekulativnímu kapitálu a vlastním kamárádíčkům. Avšak zakrýt Babišem privatizační zločiny a zahrabat je na věky věků do smetiště dějin, tohle KSČM nikdy nepřipustí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama