Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2021 9:09:00

Nikdy jsem aktivně nespolupracoval s lichváři

 Nikdy jsem aktivně nespolupracoval s lichváři

Reakce na facebookovém profilu k zprávám v médiích, že se podílel v kroměřížské advokátní kanceláři na nekalých praktikách lichvářů

 Vzhledem k mediálním útokům na mou osobu mám pro vás, pro mě velmi důležité, sdělení. Nikdy jsem aktivně nespolupracoval s lichváři! Dočetl jsem se v médiích, že se naše advokátní kancelář v Kroměříži podílela na nekalých praktikách lichvářů. Není to pravda. Prosím, nevěřte těmto nesmyslům, překrouceným informacím, polopravdám. Nechci se v tom vůbec nimrat, ale aspoň krátké vysvětlení si zasloužíte:

1) Naše advokátní kancelář spolupracuje s množstvím lidí a firem, jejichž komplexní činnost nemůžeme do detailu znát ani za ni odpovídat. Často pouze během pár minut ověříme podpis na dokumentu, jehož obsah ani neznáme... Pozadí každé smlouvy, kterou u nás někdo uzavírá, nemůžeme vědět. Klienty vždy posuzujeme podle práva. Na zkoumání jejich podnikání nemáme prostředky. Navíc jsme vázáni mandátem tj. co nám klient řekne.

2) Zastupujeme různé strany – povinné i oprávněné. To je práce advokáta. Naše právní služby jsou vždy v pořádku. Advokát musí vždy dbát na etiku, má kodex a naše kancelář nikdy neměla žádné kárné provinění.

3) Nekorektní články se objevily v médiích, která dlouhodobě píší proti lidem z Hnutí ANO. Před samotnými autory jsem byl varován, že tvoří texty tendenčně a podpásově, i přesto jsem se s nimi sešel nad tématem činnosti naší advokátní kanceláře, protože jsem neměl co skrývat, naše advokátní činnost je totiž v pořádku. Autoři obvolávali lidi z mého okolí a snažili se od nich získat kýžené informace, řada z nich autory ujišťovala, že činnost naší advokátní kanceláře je bezvadná. Tato tvrzení se autorům do článků nehodila.

4) Proč tyhle staré věci vytahují média zrovna teď? Ano, samozřejmě, blíží se volby...

Jako politik jsem připravený na tlak ze strany médií i opozice. Ale tentokrát šly daleko za hranu. Pokud mě autoři článku řadí do organizované skupiny lichvářů, je to vážné obvinění. A ještě dál za hranou je, pokud jsem v článku označen doslova jako spolupachatel lichvářských zločinů. Velmi vážně zvažuji, že se budu bránit právní cestou.

Na závěr chci poděkovat všem z vás, kdo mě během dnešního dne povzbuzujete, vyjadřujete mi podporu a jste se mnou v tomto nerovném boji proti ubohé a zlé špíně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama