PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2021 10:50:00

Nechcete se nechat očkovat? Tak za to zaplaťte!

Nechcete se nechat očkovat? Tak za to zaplaťte!

Komentář na facebookovém profilu ke konci pojišťovnami hrazeného testování na covid-19.

Vláda udělala velkou chybu, když se rozhodla zpoplatnit preventivní testy pro neočkované. Je to vlastně takový tvrdý nátlak: “Nechcete se nechat očkovat? Tak za to zaplaťte!” 

Tento krok vnímám jako nebezpečný obzvláště v podzimním období, kdy někteří předpovídají další vlnu covid pandemie. Bylo by vhodnější vydat se úplně opačnou cestou. Motivovat, ne nutit.

Důsledně bojovat s dezinformacemi a vysvětlovat výhody i míru rizika očkování.

Já už se za pár dní chystám na druhé "pigáro". Uvědomuji si ale, že je to velmi citlivé téma. Je fér říct, že řešíme spor mezi osobní svobodou nenechat se naočkovat, když nechci, a zájmem společnosti.

Nemá to jednoduché řešení. Já jsem ale pro pozitivní motivaci. Zrušení preventivních testů je za mne tou nejméně odpovědnou formou vládní reakce.

Chci, aby vláda odstranila všechny praktické bariéry (je málo očkovacích míst o víkendech, je obtížné změnit si druhý termín) a ne všichni mají dostatečný přístup k očkování blízko bydliště (proto jsme třeba prosazovali možnost očkování v lékárnách, kterých je v ČR cca 3000, a proto navrhujeme vyšší platbu praktickým lékařům, aby například k méně pohyblivým lidem mohli jet domů).

S postoji lidí je také potřeba pracovat, ukazovat konkrétní údaje týkající se nežádoucích účinků i snížené úmrtnosti či těžkých průběhů nemoci, a chovat se ke každému s respektem. Klíčové je také dořešit protilátky: musí se brát v potaz jako indikátor prodělané nemoci.

Lidé nenesou odpovědnost za selhání vlády při řešení epidemie, a vláda by je proto neměla trestat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama