Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2021 7:11:38

Potvrdilo se, že Piráti podporují zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými!

Potvrdilo se, že Piráti podporují zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými!

Novela zákona z dílny SPD o pomoci v hmotné nouzi nebyla ve středu ve Sněmovně při mimořádné schůzi opět dokončena. V závěrečném třetím čtení se mělo hlasovat o pozměňujících návrzích.

Velmi nás mrzí, že se námi předložený zákon nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Už úvodní hlasování o schvalování programu schůze se muselo opakovat, neboť většina poslanců ze sluníčkářských stran nechtěla tuto naši novelu zákona vůbec projednávat. Následně se čekalo na účast alespoň jednoho ministra ze současné vlády; např. ministři za ČSSD necítili potřebu se projednávání zákona zúčastnit. Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek si dokonce vynutil hlasování o přerušení této mimořádné schůzi PS do 30. srpna tohoto roku (k čemuž nedošlo).

Začalo vlastní projednávání, kde v rámci všeobecné rozpravy vystoupilo několik poslanců, převážně z České pirátské strany (Piráti), a ve vystoupení útočili proti projednávanému návrhu novely zákona o pomoci v hmotné nouzi. Několikrát také navrhli přerušení projednávání uvedeného zákona. Nakonec vše dopadlo tak, že se zákon nepodařilo projednat. Zástupci Pirátů, STAN, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 nakonec prosadili zablokování projednávání tohoto zákona a trvali na ukončení jednání této mimořádné schůze, když zavetovali návrh, aby mohlo proběhnout třetí čtení i po 14. hodině, čímž dali jasně najevo, že jim zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými nevadí. 

Hnutí SPD zpracováním této novely zákona o pomoci v hmotné nouzi chce zabránit zneužívání sociálních dávek osobami, které by neměly  za standardního posuzování na tyto sociální dávky nárok, což se bohužel u nás běžně děje. V hnutí SPD prosazujeme více peněz pro slušné a pracující občany a ne těm, kteří úmyslně parazitují na nelegálně vyplácených sociálních dávkách.

Souhlasíte-li s námi, podpořte naše kandidáty v říjnových parlamentních volbách. Čím více budeme mít poslanců, tím snáze se nám bude prosazovat náš program a novely zákonů v Poslanecké sněmovně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama