RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2021 16:17:00

Já na to mám...

Já na to mám...

Komentář na facebookovém profilu k nákupům ministra Hamáčka pro policii

 Zdá se mi, že našim ministrů stále nedochází, do jaké strašné finanční situace přivedli náš stát.

Ministr vnitra Hamáček chtěl policistů nakoupit nová "účelná" auta. Také prý musí být velká, neb toho "policisté hodně vozí". Sáhl tak po největších a nejdražších autech, který náš domácí výrobce vyrábí (navíc se Škoda v poslední době nevyznačuje úplně nízkými cenami, i když státu poskytla citelnou slevu). A pro jistotu auta vybavil motorem se zdaleka nejvyššími emisemi )aby z toho něco měla i naše planeta).

Jistě, jsou užití, kde se monstrum velikosti přes 4,7 m (resp. 4,85), výkonu 140 kW hodí, ale zda je takovýchto míst 500, to fakt nevím... Mimochodem, při mé nedávné cestě do Itálie mne překvapilo, když kolem mne projelo auto "karabiniérů", se dvěma statnými muži uvnitř. Tím autem byl Fiat Panda. A při novější cestě jsem zaznamenal jako největší policejní auto Alfu Giuliettu (viditelně menší než naši Octavie).

Předpokládám, že budou stačit dva až tři tendry ministra s logikou pana Hamáčka, a přes nejluxusnější vozy domácí značky se jeho oblíbení policisté dopracují přes Mercedes třídy E třeba k BMW 7... Na straně je to dobrá zpráva - ukazuje to, že stát má opravdu kde šetřit.

Samozřejmě, dva statní policisté v Pandě jsou vskutku extrém, ale logika, která vede k tomu, že na dálnici nestačí Octavie (nota bene při stejném motoru dynamičtější a úspornější) a že proplétat se malými městy a úzkými okreskami s "tankem" typu Kodiaq zlepší policistům jejich dny, mi jaksi uniká.

Ve zprávách se hovoří navíc jen o nákupní ceně aut, de facto bez úprav, ale mnohem zajímavější by byl údaj o TCO (celkové ceně vlastnictví), zahrnující mj. servis i (vyšší) spotřebu. O tom, že u aut tohoto typu bývá rozdíl citelný snad každý něco ví (a odpovídají tomu i obvyklé ceny servisů s vyšší sazbou pro auta tohoto typu).

P.S.: Zajímalo by mne, jak vypadal přesná specifikace aut do zakázky, když mj. Superb porazil praktičtější a levnější Octavii a jako nejlepší SUV vyšel tak velký kus auta...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama