Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2021 9:58:44

Boj za ukončení zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými nevzdáme!

Boj za ukončení zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými nevzdáme!

Piráti, KDU-ČSL a ČSSD brání ve Sněmovně projednání novely zákona zamezující zneužívání výplat dávek v hmotné nouzi nepřizpůsobivými.

V pátek proběhla další mimořádná schůze Poslanecké sněmovny, v rámci níž bylo dokončeno projednání novely zákona o sociálně-právní ochraně dětí. Projednání novely zákona z dílny hnutí SPD o pomoci v hmotné nouzi, ve třetím čtení, opět kvůli obstrukcím pirátských poslanců nebylo z časových důvodů dokončeno.

Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi, kterou předložilo hnutí SPD ve Sněmovně už v listopadu roku 2019, stále neprošla závěrečným třetím čtením, neboť stejně jako na předchozí mimořádné schůzi se nedokončilo projednání ve třetím čtení. Piráti opět zabránili poslednímu závěrečnému hlasování, čímž dali jasně najevo, že podporují nepřizpůsobivé osoby a všechny ty, kteří systém sociálních dávek neoprávněně zneužívají, a to hlavně na úkor slušných lidí. Tento návrh z dílny SPD by měl vést k ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými, a díky tomuto návrhu by stát získal další finance na podporu lidí, kteří jsou v nouzi a nedostali se tam vlastní vinou. Patří sem i ti, kteří se podílí na řádné výchově dětí, ohrožené skupiny seniorů, i zdravotně postižení lidé. Tyto všechny skupiny občanů si zaslouží pomoc státu, aby mohli vést plnohodnotný život.

Hnutí SPD svůj boj o spravedlivé rozdělování sociálních dávek nevzdává a ještě v srpnu se pokusíme svolat k projednání novely zákona o pomoci v hmotné nouzi mimořádnou schůzi, potřebný počet podpisů poslanců již máme. Bude to ale těžké, protože cílem Pirátů je zablokování projednání novely do říjnových voleb. Všichni naši slušní a pracující lidé tak budou doplácet na ty, kteří vědomě v důsledku svého podvodného jednání zneužívají výplatu sociálních dávek pomoci v hmotné nouzi.

Poslanci hnutí SPD také podpořili novelu zákona o sociálně-právní ochraně dětí, neboť chceme zajistit standardní fungování pěstounské péče, spočívající v celodenní péči o osamělé, ohrožené a v některých případech i zdravotně postižené děti. Podařilo se nám prosadit navýšení měsíčních finančních odměn pro pěstouny spolu se zajištěnou valorizací. Výše odměn pěstounů bude nově záviset vedle minimální mzdy na počtu dětí, o něž pečují, a na jejich zdravotním stavu. V případě postižených dětí budou odměny vyšší. Zvýší se také státní příspěvky na dítě pro klokánky a podobné azylové domy.

Prosazujeme politiku ku prospěchu slušných, pracujících a všech dalších osob, kteří si pomoc státu skutečně zaslouží, jako např. děti, senioři a zdravotně postižení. Pro nás jsou tito občané vždy na prvním místě. To vše dokladujeme ve svém programu pro nadcházející říjnové volby do Poslanecké sněmovny (program dostupný na webových stránkách www.spd.cz). Pokud s námi souhlasíte, volte hnutí SPD!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama