Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2021 7:23:33

Odmítáme dělení společnosti na očkované a neočkované!

Odmítáme dělení společnosti na očkované a neočkované!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že prosazujeme, aby se uznávaly protilátky, a chceme, aby se v září vrátily děti do školy bez podmínek, bez omezení, bez nutnosti očkování, bez povinného testování a bez roušek při výuce. Odmítáme povinné očkování a nátlak vlády na občany. Odmítáme dělení společnosti na očkované a neočkované. Piráti, KDU-ČSL a část ČSSD blokují zákon SPD proti zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Podporují tak nepřizpůsobivé. Hnutí SPD se podařilo prosadit zvýšení důchodů. Prosazujeme spravedlivý důchod pro pracující občany a zdravotně postižené. Vláda vyhazuje peníze občanů za byrokracii, nepřizpůsobivé, solární barony či politické neziskovky. Přitom v těchto oblastech lze jasně ušetřit. I z opozice se nám v tomto volebním období podařilo podat 52 návrhů zákonů či jejich novel a 130 pozměňovacích návrhů k zákonům. Řadu zákonů se nám podařilo i prosadit. Demoblok politizuje situaci okolo ředitele BIS Michala Koudelky. Ať vláda v souladu se svými pravomocemi navrhne nového ředitele BIS.

1. Prosazujeme, aby se uznávaly protilátky, a chceme, aby se v září vrátily děti do školy bez podmínek, bez omezení, bez nutnosti očkování, bez povinného testování a bez roušek při výuce. Odmítáme dělení společnosti na očkované a neočkované.

Prosazujeme, aby se uznávaly protilátky, a chceme, aby se v září vrátily děti do školy bez podmínek, bez omezení, bez nutnosti očkování, bez povinného testování a bez roušek při výuce. Odmítáme dělení společnosti na očkované a neočkované, jelikož řada občanů se nechce očkovat například ze zdravotních důvodů, nebo z důvodů, že mají protilátky. Ministerstvo zdravotnictví by mělo legislativně upravit opatření v rámci uznávání protilátek proti covidu, jako dokladu bezinfekčnosti i případné třetí dávce očkování, o které se čím dále více spekuluje. Pro širokou veřejnost hladina protilátek v současné době definována není a současná právní úprava tyto skupiny občanů trvale diskriminuje. Přitom se jedná o statisíce občanů, kteří mají dostatek protilátek, protože již covid buďto prodělali, anebo jsou již očkovaní. Navíc podle odborníků těmto osobám by další vakcinace mohla ublížit. Stát by zároveň měl tyto testy na protilátky nejen plně hradit, ale také uznávat. Prosazujeme normální život pro naše děti. Chceme svobodně mluvit, myslet a dýchat.

2. Odmítáme povinné očkování a nátlak vlády na občany.

Hnutí SPD prosazuje konzistentní postoj - kdo se chce očkovat, ať se očkuje, kdo nechce, ať není diskriminován. Pakliže vláda vyžaduje na lidech testy, tak je také musí lidem proplácet. Hnutí SPD zásadně odmítá tlak na povinnou vakcinaci proti covidu, přičemž ministerstvo zdravotnictví řízené ministrem Adamem Vojtěchem (za ANO) nutí občany k vakcinaci různými dárky (například teniskami). Přitom povinné očkování není možné i podle výkladu renomovaných právníků nařídit, kromě určitých vybraných profesí. Zdravotníci například musí být očkovaní proti hepatitidě B, jinak by nemohli povolání lékaře vůbec vykonávat. Hnutí SPD se jasně vymezuje proti povinnému očkování navíc stále ještě tzv. „experimentální vakcínou", tedy vakcínou, u které neproběhl standardní vývoj a standardní schvalovací proces v obvyklé délce 18 měsíců. Hnutí SPD prosazuje dobrovolné očkování bez diskriminace neočkovaných.  

3. Piráti, KDU-ČSL a část ČSSD blokují zákon SPD proti zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Podporují tak nepřizpůsobivé.

Minulý týden byl opakovaně na pořadu jednání Sněmovny v rámci mimořádné schůze bod k návrhu SPD, kterým je schválení novely zákona o pomoci v hmotné nouzi (ukončení zneužívání sociálních dávek tzv. nepřizpůsobivými). Zákon blokují hlavně Piráti, kteří podporují nepřizpůsobivé, ale s nimi i KDU-ČSL a část ČSSD. Přitom jde o novelu zákona, která umožní úřadům efektivnější kontrolu v oblasti možného zneužívání těchto dávek nepřizpůsobivými a současně povede k významné úspoře veřejných prostředků. Tyto dávky je potřeba omezit výhradně na osoby, které se dočasně ocitly bez vlastního přičinění v hmotné nouzi a snaží se z této situace vlastními silami aktivně dostat, a těm, kteří objektivně pracovat nemohou. Hnutí SPD bude nadále tento zákon prosazovat. V případě neschválení totiž dojde k situaci, kdy stávající Sněmovna již nestihne tuto pro SPD klíčovou novelu projednat a schválit. Pro SPD je zásadní konec zvýhodňování nepřizpůsobivých občanů a diktátu menšin. Na této mimořádné schůzi ale i díky hlasům poslanců SPD prošlo zvýšení finanční odměny pěstounům, kteří se starají například o zdravotně postižené děti.

4. Hnutí SPD se podařilo prosadit zvýšení důchodů. Prosazujeme spravedlivý důchod pro pracující občany a zdravotně postižené.

Předminulý týden se i díky hlasům SPD podařilo ve Sněmovně zvýšit důchody na rok 2022 a schválit novelu zákona o důchodovém pojištění, která kromě zákonné valorizace zvyšuje důchody navíc o 300 korun (cekem tedy o 750 Kč) plus o 500 korun za každé vychované dítě. Poslanci SPD navíc podpořili návrh, aby po odpracování 20 let nepřetržitě ve složkách Integrovaného záchranného systému (záchranáři, hasiči) měly tyto profese možnost odejít do důchodu až o 5 let dříve. Proti zvýšení důchodů hlasovali poslanci Pirátů, ODS, STAN a TOPO09. Přičemž ODS a STAN chtějí nyní v Senátu, kde mají nejpočetnější kluby, tuto novelu zákona změnit. Pokud se tak stane, potom se vrátí tento zákon v září zpět do Sněmovny a poslanci SPD budou opět hlasovat pro verzi schválenou Sněmovnou. V programu hnutí SPD je jedním z hlavních programových bodů zabezpečení jistoty spravedlivého důchodu pro pracující občany a zdravotně postižené a prosazení dlouhodobě odkládané důchodové reformy.

5. Vláda vyhazuje peníze občanů za byrokracii, nepřizpůsobivé, solární barony, předražené armádní nákupy či politické neziskovky. Přitom v těchto oblastech lze jasně ušetřit.

V červnu tohoto roku dosáhla Vláda ANO a ČSSD doposud nejhoršího schodku státního rozpočtu v novodobé historii, a to ve výši 296 miliard korun. Jenom oproti loňskému roku je to propad o dalších 34 miliard korun. Vláda ANO a ČSSD nepostupuje v rámci výdajů státního rozpočtu s péčí řádného hospodáře a neprovádí potřebné škrty ve zbytných mandatorních a provozních výdajích státu, na které hnutí SPD trvale upozorňuje, přičemž kategoricky odmítáme zvyšování daní. Jsme názoru, že je v první řadě potřeba snížit provozní výdaje ministerstev a dalších ústředních orgánů státní správy, kde neskutečně vzrostla byrokracie. Státní rozpočet je potřeba podrobit rekonstrukci např. v oblastech plateb solárním baronům, předražených armádních nákupů, platbám politickým neziskovkám a zásadně omezit výplaty dávek v hmotné nouzi nepřizpůsobivým. Za necelé dva měsíce jsou volby. Pokud bude hnutí SPD po těchto volbách součástí vládní koalice, prosadíme v tomto duchu i zásadní změny ve struktuře a výdajích státního rozpočtu. Česká republika a slušný a pracující občan na 1. místě!

6. I z opozice se nám v tomto volebním období podařilo podat 52 návrhů zákonů či jejich novel a 130 pozměňovacích návrhů k zákonům. Řadu zákonů se nám podařilo i prosadit.

Sněmovna má ve svém 8. volebním období před svou závěrečnou zářijovou schůzí k projednání více než 550 bodů. Je jasné, že z nich bude projednáno a schváleno pouze minimum. Je to zejména v důsledku skutečnosti, že ve Sněmovně je v současné době devět poslaneckých klubů, přičemž každý z nich si může podle jednacího řádu vzít každý den jednání přestávku ve výši dvou hodin a zároveň vzrostl počet osob s přednostním právem na 36, kteří mohou v podstatě kdykoliv vystupovat a řečnit bez omezení doby na vystoupení, a tím pádem mohou obstruovat. Z tohoto pohledu je možné toto volební období považovat podle počtu schválených zákonů a neprojednaných návrhů zákonů, za nejhorší v novodobých dějinách. SPD chce projednávat a schvalovat zákony, aby se našim poctivým a pracujícím občanům žilo lépe. Přestože poslanecký klub SPD je v opozici, podařilo se nám v tomto volebním období podat 52 návrhů zákonů či jejich novel a 130 pozměňovacích návrhů k zákonům a řadu z nich se nám podařilo také zařadit na pořady schůzí. Za všechny jmenujme např. zákon o referendu, zákonná úprava na ochranu svých blízkých a svého majetku s názvem „můj dům, můj hrad", zestátnění exekutorů a pomoc lidem v dluhových pastech, přímá volba a odvolatelnost politiků a jejich hmotná odpovědnost, minimální důstojný důchod na úrovni minimální mzdy (cca 15 tisíc korun), zrušení poplatků OSA pro všechny provozovny, pro které není pouštění hudby primárním výdělkem, ukončení lichvy (zastropování RPSN u půjček) atd. Některé další zákony se nám podařilo schválit a již platí, např. paušální daň pro živnostníky, která zlevnila a zjednodušila živnostenské podnikání, zrušení daně z nabytí nemovitostí, zvýšení přídavků na děti o 5 tisíc ročně pro pracující rodiče, zpřísnění finančních sankcí za týrání zvířat atd. Všechny zákony budou poslanci SPD nadále prosazovat i v následujícím 9. volebním období.

7. Demoblok politizuje situaci okolo ředitele BIS Michala Koudelky. Ať vláda navrhne nového ředitele BIS.

Na politické a mediální scéně v posledních dnech probíhá finále „dramatu" o post ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS). Mandát současného ředitele BIS Michala Koudelky totiž 15. srpna skončí. Současná Vláda ANO a ČSSD se chová alibisticky, otálela s výběrem dalšího nominanta a nyní svádí odpovědnost na bezpečnostní výbor sněmovny. Jedná se o politizaci celé věci ze strany tzv. demobloku, tedy poslanců ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN, kteří iniciovali v této věci na pátek 13. srpna svolání mimořádné schůze Sněmovny, kde by se tato problematika měla projednávat. Přitom se jedná výhradně o situaci, kdy ředitel jednoho úřadu státní správy buďto zůstane ve funkci, nebo bude nahrazen někým jiným. Hnutí SPD je přesvědčeno, že premiér a vláda ANO a ČSSD by v této věci měla urychleně jednat a neprodleně navrhnout nového ředitele BIS, kterého by měla následně projednat v bezpečnostním výboru sněmovny a následně jej jmenovat. Potom je mimořádná schůze k tomuto bodu plánovaná na 13. srpna zcela zbytečná. Je potřeba schvalovat zákony pro lidi, a nikoliv aby se Sněmovna zabývala věcí, která je v gesci Vlády ČR.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama