RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2021 20:54:00

Premiér si myslí, že průšvih zahladí zmrzlinou zdarma

Premiér si myslí, že průšvih zahladí zmrzlinou zdarma

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu státního dluhu během působení Andreje Babiše

 V roce 2014 se Andrej Babiš stal ministrem financí. Zdědil státní kasu se strukturálním schodkem (dle dat jeho úřadu) 0,7 % HDP. To by dnes odpovídalo deficitu 39 miliard korun.

V roce 2022, poté co ekonomika již (snad) nebude zatížena pandemií, se jeho nástupci budou potýkat se strukturálním schodkem 6 % HDP (opět data MF ČR). To odpovídá schodku 330 miliard korun. Nejen tisíce zbytečných obětí pandemie jsou výsledkem vládnutí Andreje Babiše.

Premiér si myslí, že tento průšvih zahladí tím, že Vám na náměstí nabídne zmrzlinu zdarma. A pojede se dál. A pokud budou nadále dotace zvyšovat jeho majetek, příště Vám nabídne třeba celé kuře. Vodňanské.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama