Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2021 9:35:42

Nechceme v naší republice žádné imigranty a propagátory islámské ideologie!

Nechceme v naší republice žádné imigranty a propagátory islámské ideologie!

Počty zadržených imigrantů nelegálně přecházejících přes naši republiku stále rostou.

Policejní statistiky uvádějí, že výrazně stoupají zjištěné případy zadržených imigrantů našimi celníky a policisty v tomto roce. K poslednímu většímu záchytu došlo minulý čtvrtek v Praze, kdy policie zadržela tři desítky imigrantů ze Sýrie převážené v dodávce po D1 směrem na Prahu.

Hnutí SPD dlouhodobě apeluje na vládu, potažmo na ministra vnitra, k rychlému přijetí systémového řešení k ochraně a střežení našich státních hranic s tím, aby byl co nejvíce znemožněn vstup nelegálním imigrantům na území České republiky. Vycházíme přitom ze zveřejněných statistik cizinecké police, které uvádějí počty zadržených imigrantů v rámci nelegální tranzitní migrace v ČR. V roce 2018 jich bylo 191, v roce 2019 stoupl počet na 266. V roce 2020 už zaznamenán téměř dvojnásobný nárůst, když bylo zadrženo 486 imigrantů a za první půl rok tohoto roku se jednalo už o 515 zadržených imigrantů, kteří bez povolení neoprávněně vstoupili na území naší republiky. Jednalo se převážně o Afgánce, Maročany a Syřany. Toto jejich nezákonné jednání jim usnadňuje i to, že naše hraniční přechody jsou ze strany Policie České republiky kontrolovány jen namátkově formou bezpečnostních akcí. Počty imigrantů využívající nelegální tranzit přes Českou republiku budou stále stoupat, dokud Policie České republiky nepřijme razantnější opatření spočívající v ochraně našich státních hranic, potažmo hraničních přechodů. Toto naše tvrzení potvrzuje záchyt z minulého týdne.

Policisté chtěli bílou dodávku s německou značkou zastavit k běžné kontrole ve 4 hodiny ráno na čtvrtém kilometru D1 ve směru na Prahu, řidič ale nezastavil a naopak začal ujíždět. Do jeho pronásledování se zapojilo několik policejních hlídek včetně pohotovostní motorizované jednotky. Dodávka projela ze středních Čech po D1 přes ulici 5. května a Nuselský most dál do Argentinské ulice v Holešovicích, kde havarovala. Řidič z vozu utekl společně se skupinou imigrantů. Policistům se pak i za pomoci nasazení policejního vrtulníku podařilo zadržet 29 lidí převážně ze Sýrie, včetně řidiče dodávky, se kterým policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Zadržené imigranty si převzali k dalším úkonům policisté z cizinecké policie.

Hnutí SPD vyzývá vládu, aby se začala touto situací vážně zabývat. Dá se předpokládat, že se budou počty imigrantů mířících nelegálně do Evropy zvyšovat, a to i v důsledku aktuální situace v Afganistánu. Nechceme v naší republice žádné imigranty a propagátory islámské ideologie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama