Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2021 8:56:53

Nejde jen utáhnout kohoutky a škrtat…

 Nejde jen utáhnout kohoutky a škrtat…

V poslední době bylo (mimo jiné) velmi diskutovaným tématem zadlužení ČR.

Podle nejaktuálnějších informací stoupl schodek státního rozpočtu ke konci července na 279,4 miliardy Kč z červnových 265,1 miliardy. Jde o nejhorší červencový výsledek od vzniku ČR. Jen pro doplnění, loni ke konci července byl schodek 205,1 miliardy Kč. Zadlužovat bychom se neměli. Řešením však rozhodně není utažení kohoutků a čekání, že se situace zlepší. O tom jsme se ostatně již v minulosti sami přesvědčili.

Jak tedy dál? Určitě bychom měli pokračovat v pomoci potřebným a zároveň pomoct odrazit se ode dna těm, které koronavirus srazil k zemi. Také je nutné „chytře“ investovat a tím rozhýbat naši ekonomiku.

Koronavirus nám ukázal, jak se dá během chvíle změnit vše, na co jsme byli zvyklí. Teď je na nás, zda se chopíme nových příležitostí, vytvoříme strategický plán a rozhýbeme český ekonomický motor. Asociální škrty, plošné a neuvážené navyšování daní a zastavení veškerých možných peněžních toků naši situaci nevyřeší, jen krizi prohloubí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama