Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2021 12:05:00

Mobilní očkování během tří dní využilo sedm stovek zájemců

Mobilní očkování během tří dní využilo sedm stovek zájemců

Mobilní očkovací tým, který zkušebně nabídl očkování proti COVID-19 v pěti vybraných lokalitách na Vysočině, během pěti dnů vyočkoval 696 dávek.

„Největší zájem o očkování byl v Bystřici nad Pernštejnem, kde o víkendu přišlo 185 osob, a v Jaroměřicích nad Rokytnou, kde tým během čtyř hodin naočkoval 173 lidí, tedy stejný počet jako za celý den v Bystřici. Očkovalo se ještě v Moravských Budějovicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Podle hejtmana se zájem veřejnosti o očkování potvrdil. Vedení kraje bude vést jednání o dalších termínech se spolupracující organizací Podané ruce, která v terénu očkování zajišťuje.

„V následujících dnech vyhodnotíme nejen zájem o mobilní očkování, ale i o očkování bez registrace v našich vybraných centrech. Chceme očkování přiblížit občanům i v dalších lokalitách, už teď mapujeme možné zastávky především v hraničních oblastech Vysočiny. Konkrétní oblasti musíme konzultovat s krajským očkovacím koordinátorem,“ doplnil hejtman Vítězslav Schrek s tím, že pozornost bude mimo jiné věnována severozápadní části regionu.

Mobilní očkovací karavan nabídl od 22. do 24. srpna 2021 na pěti místech Vysočiny očkování vakcínou Johnson & Johnson a Pfizer/BioNTech. Z důvodu nutného podání druhé dávky vakcíny Pfizer budou zastávky ve všech pěti místech ve dnech 12.–14. září 2021 zopakovány. V těchto dnech tak bude možné ještě v Bystřici nad Pernštejnem, Jaroměřicích nad Rokytnou, Moravských Budějovicích, Náměšti nad Oslavou a Velké Bíteši nabídnout veřejnosti očkování jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson.

Kraj Vysočina stále patří k nejproočkovanějším regionům České republiky. Očkování už absolvovalo více než 57 % populace. V regionu bylo podáno více než 524 tisíc dávek vakcíny proti COVID-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama