Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 8:32:14

Základní povinností státu je garance bezpečí všech jeho občanů!

Základní povinností státu je garance bezpečí všech jeho občanů!

Drtivou většinu našich občanů zajímá, jak je Česká republika připravena zajistit jejich bezpečí, neboť hrozby a výzvy, kterým čelíme, jsou složitější, provázanější, bezprostřednější, a mají větší důsledky na naši bezpečnost.

Nová vláda, která vzejde po podzimních parlamentních volbách, bude za ochranu našich občanů včetně jejich majetku plně zodpovědná, a proto si dovolím představit některé priority z programu hnutí SPD pro oblast bezpečnosti a obrany. 

V hnutí SPD jsme si plně vědomi, že globální bezpečnost se za poslední roky v mnoha ohledech zásadním způsobem zhoršila. Přispěla k tomu i koronavirová krize, která ve svém důsledku zviditelnila některé naše zranitelnosti, urychlila a prohloubila již existující trendy oslabování stávajících mezinárodních formátů bezpečnosti a obrany, nestability v sousedství Evropy a regionálních krizí ve světě.

Naše bezpečnostní sbory, zpravodajské služby a Armáda ČR musí mít zajištěný přístup k adekvátním informacím o možném vojenském ohrožení a o činnostech namířených proti obraně České republiky. Po následném vyhodnocení těchto informací je nutné přijímat taková opatření, aby náš stát zajistil pro naše občany bezpečné žití. Z tohoto důvodu musíme budovat takovou armádu, která by v součinnosti s bezpečnostními složkami dokázala čelit vnějším útokům na naši zemi. Zvláštní důraz přitom klademe na ochranu kritické infrastruktury, kybernetickou bezpečnost a obranu proti kybernetickým útokům.

Kategoricky odmítáme existující úpravy uprchlických kvót ze strany EU. Budeme navrhovat jiný systém řešení založený na bázi zajištění bezpečnosti našich vlastních hranic. Propustnost vnější hranice EU musí být zabezpečena tak, aby zajistila maximální kontrolu nelegální imigrace a zamezila vstupu nelegálních imigrantů na území EU. Do naší legislativy ukotvíme opatření k zamezení nelegální imigrace a k repatriaci nelegálních imigrantů. Prosadíme účinnou a rychlou návratovou politiku. Nelegálním imigrantům nebudeme v žádném případě udělovat azyl a zřizovat pro ně záchytná zařízení, to vše v souladu s mezinárodními konvencemi.

Navrhneme a uvedeme do praxe komplexní aktualizaci krizové a obranné legislativy počínaje Ústavním zákonem o bezpečnosti a novelizujeme zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů s cílem zvýšení jejich platového ohodnocení. Zároveň prosadíme zavedení kariérního řádu, aby byla zabezpečena profesionalizace, stabilizace a zabezpečení obsazenosti potřebných služebních míst. Policii ČR chceme směřovat na snižování kriminality, na boj s organizovaným zločinem, nelegální obchod s drogami, kybernetickou a informační bezpečnost. Státní policie musí pomáhat a chránit, úředníky zavalené administrativou v policejních uniformách nepotřebujeme. Prosadíme i navýšení počtů příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR určených pro přímý výkon služby a zároveň zabezpečíme jejich lepší vybavení.

Podpoříme modernizaci technického vybavení Armády ČR tak, aby byla zajištěna účinná obrana České republiky, s prioritou maximálního využití domácího potenciálu obranného průmyslu. Armáda ČR musí být primárně určena k obraně území našeho státu a proto je potřeba posilovat vlastní obranné schopnosti a zároveň adekvátně snížit a optimalizovat úkoly a ambice armády směrem k NATO a EU. Odmítáme projekt společné armády EU. Navrhujeme též legislativní změny s cílem získat a vycvičit dobrovolníky pro případ jejich nasazení na obranu státu. 

Hnutí SPD v případě účasti ve vládnoucí koalici bude klást důraz na efektivní součinnost všech složek státu při plnění úkolů zajišťujících vnější i vnitřní bezpečnost. Je to naše povinnost vůči státu a všem našim občanům. Souhlasíte-li s námi, volte v podzimních volbách hnutí SPD – číslo 4. Děkujeme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama