Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2021 20:09:00

Ženy a muži mají mít stejné odměny

Ženy a muži mají mít stejné odměny

Je nepřípustné, aby ženy měly za totožnou práci v rámci jedné firmy na stejné pozici nižší mzdu než muži. A přesto se to děje! Mzdové rozdíly v České republice jsou skoro pětinové a téměř nejvyšší v rámci EU!

 Zaměstnavatelé musejí začít více podporovat slaďování pracovního a soukromého života, sdílená pracovní místa, zkrácené úvazky a nediskriminovat ženy za to, že se věnují péči o děti. Vždyť zaměstnankyně, kterým firma vyjde v tomto směru vstříc, patří k nejvěrnější a nejvýkonnější části personálu.

Na úřadech práce dále zavedeme bezplatné kurzy, zaměřené na vyjednávání o mzdě. Přímo v zákoníku práce zakážeme sjednávání doložek k mlčenlivosti o výši výplaty. Firmám pak nařídíme pravidelně vyhodnocovat mzdové rozdíly mezi pohlavími.

Ženy se musejí konečně dočkat spravedlivého ohodnocení za práci, kterou vykonávají!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama