MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2021 10:12:00

Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice

Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice

Komentář na facebookovém profilu k dálnicím.

 Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice.

Tohle je Pražský okruh u Modletic u benzínky vedle nábytkového skladu. Každý se tam může jet přesvědčit, jak tam hned silnice končí v poli, protože stavba okruhu se vůbec nehýbe. A to je vina vlády, která okruh (neboli dálnici D0) staví. Vlastně spíš nestaví...

Přitom Pražský okruh je pro Prahu klíčovou dopravní stavbou, která by výrazně odklonila dopravu z centra a vedla ji okolo města. To by znamenalo méně hluku v místech, kde lidé bydlí, zdravější vzduch pro Pražany a pohodlně průjezdné silnice. Jenže Andreji Babišovi na Pražanech nezáleží. Proč si to troufnu tvrdit?

Od roku 2014 byl Andrej Babiš vicepremiérem vlády a ministrem financí, od roku 2017 dodnes je předsedou vlády. Od roku 2014 má ANO ministra dopravy. Od roku 2014 do roku 2018 mělo ANO v čele Prahy primátorku. Neexistuje lepší souběh okolností, za jakých by se dalo s dostavbou Pražského okruhu pohnout. Ale nepohlo.

"Mě to nezajímá, co se v té Praze děje." Takhle prý Babiš odbýval vedení města podle samotné Adriany Krnáčové. Její tehdejší náměstek pro dopravu Petr Dolínek se pak pro média vyjádřil podobně: "Ministr dopravy Ťok nám moc nepomohl v dopravní oblasti - v dostavbě okruhu nebo železnici na letiště. Obecně ministři za ANO Praze moc nepomáhají, přestože má hnutí kolegy ve vedení města."

Možná je načase, pane Babiši, abyste už k tomu pustil někoho, komu bude na lidech záležet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama