Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2021 9:41:43

Hnutí SPD prosazuje skutečnou demokracii bez přívlastků!

Hnutí SPD prosazuje skutečnou demokracii bez přívlastků!

V rámci blížících se voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky apelují různé politické subjekty v předvolební kampani na občany – voliče, že pokud jim dají svůj hlas, tak budou prosazovat zásady demokracie.

To je velmi široké téma, které lze uchopit z mnoha úhlů pohledu – například prosluníčkářské strany prosazují demokracii určovanou Evropskou unií, jež upozaďuje zájmy naší republiky. Proto si dovolím představit stanoviska hnutí SPD pro oblast práva a spravedlnosti, které definujeme v našem volebním programu.     

Hnutí SPD, které staví veškerou činnost zásadně na svém vlasteneckém programu a na základě prioritního prosazování prvků přímé demokracie, je v současné době jedinou parlamentní stranou, prosazující a hájící prvky přímé demokracie, a jako jediná žádá vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie. Jsme přesvědčeni, že naši občané mají právo se prostřednictvím referenda vyjádřit ke všem zásadním otázkám budoucnosti České republiky, včetně našeho členství v Evropské unii a v NATO. Dlouhodobě požadujeme přímou volbu politiků, jejich odvolatelnost, a trestní a hmotnou odpovědnost pro všechny veřejné činitele, kteří hospodaří s veřejným majetkem a penězi.

Dále uvedu jen v kostce, co prosazujeme:

·         Zestátnění exekutorů a další principy, které povedou ke snížení nákladů na exekuce, čímž zvýší jejich vymahatelnost a zrychlí celé řízení. Naším cílem je ochrana dlužníků, vyšší vymahatelnost práva pro věřitele a eliminace dluhových pastí;

·         Legislativní a právní kroky k obraně svobody projevu v České republice, např. na sociálních sítích;

·         Budeme usilovat o zvýšení odpovědnosti soudců a státních zástupců, o zavedení časově omezených mandátů, které budou muset soudci pravidelně obhajovat;

·         Podpoříme posílení pravomocí úřadu veřejného ochránce práv (tzv. ombudsmana) a zavedení vymahatelnosti jeho rozhodnutí, včetně sankcí udělovaných ve správním řízení, v rámci ochrany občanů před protiprávním jednáním či nečinností úřadů a státních institucí;

·         Navrhneme novelu trestního zákoníku, kde chceme prosadit automatické uložení výjimečného trestu u vražd spáchaných zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo u vražd dětí mladších patnácti let a těhotných žen. Zároveň navrhneme zpřísnění trestních sazeb v trestním zákoníku recidivistům způsobem „3x a dost“;

·         Česká televize a Český rozhlas dlouhodobě neplní funkci veřejnoprávních médií a to se musí změnit, např. musí být pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu. 

Hnutí SPD prosazuje takové systémové změny, které by v naší zemi nastolily skutečnou demokracii bez přívlastků. Naše priority pro oblast práva a spravedlnosti jsou uveřejněny na našich webových stránkách www.spd.cz pod záložkou "volby 2021".

Tyto parlamentní volby budou velmi důležité pro další směřování České republiky. Ve své podstatě hájíme odkaz prezidenta osvoboditele Tomáše G. Masaryka a hodnoty, které prosazoval – občanskou i národní svobodu, přímou demokracii, duchovní a kulturní evropské tradice a národní hrdost. Vždy budeme bojovat za dědictví našich předků, kteří udrželi a vybojovali národní práva a nikdy nepřipustíme jejich zcizení. Pánem v naší republice musí být občané a nikoliv samozvané elity.

Máte-li v sobě zakotven pocit vlastenectví a hrdost na svou zem, její historii, tradice a kulturu – prosím podpořte naše hnutí SPD, které vede transparentní politiku a má za sebou prokazatelné výsledky. Děkujeme – my nemluvíme do větru, my své sliby plníme. Pro nás je Česká republika a její občané na prvním místě. Hnutí SPD kandiduje pod číslem 4.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama